Přírodní sladidla - nahraďte bílý cukr
Kateřina Řehořová 10.05.2006
Přírodní sladidla poskytují mnohem výraznější, komplexnější vůně a chutě. Narozdíl od bílého cukru obsahují spousty vitamínů a nezvedají tolik hladinu cukru v krvi. Přírodní sladidla jsou šetrnější k vašemu metabolismu.
Fruktóza je vhodná pro diabetiky, hypoglykemiky nebo hyperglykemiky, ale i pro všechny zdravé jedince je tudíž vhodnější než sacharóza. Přírodní sladidla - Javorový sirup Javorový sirup je oproti bílému cukru o polovinu méně sladký. Obsahuje z 60% sacharózu a zbytek jsou invertní cukry. Je bohatý na vápník, draslík, železo a obsahuje stopová množství některých dalších minerálů. Sladový cukr náhražkou rafinovaného cukru Cukr z ječného sladu je ze 65% maltóza, díky čemuž se resorbuje poměrně pomalu a nezpůsobuje velké kolísání hladiny krevního cukru. Většinou obsahuje malé množství vitaminu B a některých minerálů. Sladový cukr je velmi tmavý a silně aromatický, ale ne tolik sladký jako med.
Hodnocení: 4.0
Počet: 1
Nejlepší: 4 Nejhorší: 4