Mineralfit.cz

Přírodní sladidla - nahraďte bílý cukr

Kateřina Řehořová
Přírodní sladidla poskytují mnohem výraznější, komplexnější vůně a chutě. Narozdíl od bílého cukru obsahují spousty vitamínů a nezvedají tolik hladinu cukru v krvi. Přírodní sladidla jsou šetrnější k vašemu metabolismu.
Výhody přírodních sladidel mohou obsahovat prospěšné enzymy výraznější chuť a aroma obsahují vitaminy a minerály šetrnější na metabolismus a hladinu cukru v krvi Fruktóza jako přírodní sladidla Fruktóza je cukr nacházející se v ovoci v koncentraci kolem 1-7% (některé druhy ovoce mají fruktózy podstatně více). Fruktóza je na pohled podobná klasickému bílému cukru, ale je dvakrát sladší. Fruktóza je nejsladší jednoduchý cukr, sladší než glukóza či galaktóza. Do krve se uvolňuje pomaleji (k jejímu rozkladu není používán inzulín, ale enzymy ve střevech).
Fruktóza je vhodná pro diabetiky, hypoglykemiky nebo hyperglykemiky, ale i pro všechny zdravé jedince je tudíž vhodnější než sacharóza. Přírodní sladidla - Javorový sirup Javorový sirup je oproti bílému cukru o polovinu méně sladký. Obsahuje z 60% sacharózu a zbytek jsou invertní cukry. Je bohatý na vápník, draslík, železo a obsahuje stopová množství některých dalších minerálů. Sladový cukr náhražkou rafinovaného cukru Cukr z ječného sladu je ze 65% maltóza, díky čemuž se resorbuje poměrně pomalu a nezpůsobuje velké kolísání hladiny krevního cukru. Většinou obsahuje malé množství vitaminu B a některých minerálů. Sladový cukr je velmi tmavý a silně aromatický, ale ne tolik sladký jako med.

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.