Mineralfit.cz

Proč ženy (ne)milují vysoké podpatky?

Rita Jaroszová

Díky podpatkům se cítíme žádané a sexy, ale bohužel jsou i zdrojem ženského utrpení. Také se utěšujete tím, že se pro krásu holt musí trpět? Co se ale stane, když dlouhodobě chodíte na vysokých podpatcích?

 

Vysoké podpatky mohou škodit našemu zdraví

 

Dle odborníků jsou vaše nohy v nepřirozené poloze a dochází i ke změně těžiště těla. Kromě toho vás kvůli častého nošení vysoké obuvi mohou začít bolet nejen chodidla, ale bolest se může přesunout do kloubů a následně i do páteře. Ale i přesto jsou některé ženy schopné obětovat své zdraví kvůli tomu, aby vypadaly sexy. Podpatky nám přidávají na výšce, opticky nás zeštíhlí a zkrášlí. Tím se nám zvyšuje sebevědomí a také žádoucí sexappeal.

 

Dejte přednost kvalitě před nižší cenou

 

Místo toho, abyste si koupila jeden dražší pár bot, které jsou kvalitnější a tudíž našemu zdraví i méně škodí, raději si pořídíte více levnějších párů. Což je naprosto špatně. Boty musí být pohodlné, nesmí vás nikde tlačit, chodidla musí mít dostatečnou oporu a hlavně musíte v nich mít dost místa pro prsty. Raději si připlaťte, opravdu se vám to vyplatí. Navíc kvalitnější boty vypadají luxusněji než ty z tržnice. Myslete při jejich výběru na své nohy.

 

Přiměřená doba nošení bot dle délky podpatků

 

Nízké podpatky (do 4 cm) můžete nosit nejdéle - až 5 hodin vkuse. Můžete v nich chodit na nákupy i na párty. Je to ideální výška, na které můžete stát delší dobu. Střední podpatky (4 - 8 cm) vám dodají již zmíněné zkrášlení, zeštíhlující efekt i sexappeal. Hodí se tedy na rande, večírky, svatbu a podobné akce. Určitě byste se v nich neměly mučit déle než 3 hodiny. S vysokými podpatky to nepřehánějte. Máme na mysli ty, které mají 8 a více cm. Neměli byste v nich zůstat déle než hodinu. Ovšem pokud si obujete botičky s dostatečnou oporou, což znamená hrubší podrážku a uzavřené špičky, tak v nich můžete být delší dobu.

 

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.