Mineralfit.cz

První pomoc při bodnutí hmyzem

Kateřina Řehořová
Hmyzí bodnutí jsou bolestivá, ale pokud netrpíte alergií, jsou neškodná. Víte jak se zachovat při bodnutí včely nebo sršně? Znáte první pomoc při hmyzím bodnutí a víte, kdy jít k lékaři?
Bodnutí hmyzem - kdy jít k lékaři? dostaví-li se alergická reakce (dušnost, zvracení, puls) při bodnutí do krku - ihned navštivte lékaře! při bodnutí do úst - ihned navštivte lékaře! První pomoc při bodnutí sršně Bodne-li vás sršeň, opatrně vytáhněte zapíchnuté žihadlo. Pro zchlazení a znecitlivění zabalte kostku ledu do kapesníku a přiložte na postižené místo.
První pomoc, bodne-li vás včela Včelí žihadlo často uvízne v kůži. Opatrně jej povytáhněte pomocí pinzety nebo jehly, ale netlačte na jedový váček. Místo bodnutí opláchněte mýdlovou vodou a ochlaďte kompresním obkladem. Další nástrahy léta naleznete zde...
První pomoc při ovádím bodnutí Ovádi vysávají krev a jejich píchnutí je velmi nepříjemné a bolestivé. Pozor by si měli dávat hlavně děti a alergici. Ovády přitahuje voňavá kosmetika - tělová mléka apod., při výletech do přírody se jim raději vyhýbejte.
Vosí bodnutí a první pomoc Nikdy se po vosách neohánějte! Bodne-li vás vosa, pomůže kompresní obklad s octovou vodou.
První pomoc při kousnutí čmelákem Kousnutí čmelákem ošetřete antialergickou mastí nebo přímo gelem na bodnutí hmyzem. Místo kousnutí v žádném případě neškrábejte!

Hodnocení: 2.5

Počet: 2

Nejlepší: 3 Nejhorší: 2

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.