Mineralfit.cz

Recept na magickou zmrzlinu

Kateřina Řehořová
Letní párty jsou v plném proudu. Připravujete pohoštění, ale nebaví vás klasické pochoutky, chcete hosty příjemně překvapit? Co třeba jim připravit zmrzlinu? Příjemně hosty osvěžíte a zaručeně se budou ptát na recept!
Zmrzlina - recept na letní osvěžení Recept je opravdu jednoduchý a navíc zmrzlinu zvládnete bez složitého a drahého přístroje. Připravenou směs stačí párkrát během mražení promíchat vidličkou.
Jak na to? Zde máte recept: 4 žloutky
1/4 l mléka
125 g práškového cukru
1 kávovou lžičku vanilkového cukru
šťávu z 1 citrónu
15 cl tekuté ledové šlehačku Připrava zmrzlinové směsi Žloutky vložte do misky. Z mléka, práškového a vanilkového cukru vytvořte směs, kterou přiveďte pozvolna k varu. Ještě horké mléko přilijte do misky s žloutky, rozšlehejte a vychlaďte. Přidejte šťávu z citrónu a tekutou ledovou šlehačku. Finální úpravy magické zmrzliny Zmrzlinovou směs vložte třeba do tvořítek na led. Můžete použít i menší misky. Záleží na vás. Během mražení směs občas promíchejte a při podávání pouze vyklopte a ozdobte (třeba nastrouhanou citrónovou kúrou nebo lístky máty). Nechte si chutnat! Další zmrzlinové recepty naleznete zde...

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.