Mineralfit.cz

Řecký salát - letní pochoutka

Kateřina Řehořová
Léto je v plném proudu a jen těžko se chce někomu stát nad teplým hrncem a trávit celé hodiny v kuchyni. Co takhle vyzkoušet letní řecký salát. Příprava je velice jednoduchá a navíc netrvá ani půl hodiny.
Řecký salát – ingredience 250 g rajčat 250 g okurek 250 g sýru feta 1/2 citrónu 1 lžička medu Sůl Pepř 4 lžíce panenského olivového oleje 250 g řeckých oliv 1 červená cibule Snítky organa Řecký salát – příprava

Okurku podélně rozpulte a vydlabejte. Dužinu nakrájejte na plátky silné zhruba 1 centimetr. Olivy vypeckujte. Červenou cibuli nakrájejte na tenká kolečka nebo nakrájejte nadrobno bílou i zelenou část jarních cibulek. Rajčata nakrájejte na čtvrtky a zbavte je semen. Vše dejte do mísy a opatrně promíchejte.


Do olivového oleje vmíchejte med a směs přidejte do mísy. Z citronu vymačkejte šťávu a podle Vaší chuti a nalijte ji na salát. Pokud máte sýr v nálevu, slijte jej. Sýr nakrájejte na obdélníčky a přidejte do mísy. Nakonec vše osolte a opepřete podle chuti, přikryjte potravinářskou fólií a uložte do lednice.

Řecký salát – příloha

Pitta chléb

Řecký salát – doba přípravy

20 minut

Přejeme vám dobrou chuť.

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.