Mineralfit.cz

Ředkvičky plné vitamínů

Kateřina Řehořová
Ředvičky jsou levné, chutnají výborně a obohacují tělo o cenné látky. Oblíbená zelenina s jemně štiplavou chutí tvoří součást jídelníčku většiny z vás. Dají se pěstovat během celého roku a původ mají na Blízkém východě.
Ředkvičky na plísně i na hubnutí Ředkvičky obsahují velké množství vitaminů C a kyseliny listové. Organismu dodávají i vápník, síru, karoten, draslík a vitamin B. Ředkvičky působí v těle antibakteriálně a zároveň ničí plísně ve střevech, sliznici a žaludku (díky obsahu hořčičných olejů). Při hubnutí klidně do svého jídelníčku zařaďte ředkvičky, obsahují jen 80 kJ na 100 g.
Pozitivní účinky ředkviček ředkvičky odstraňují zácpu působí proti plynatosti snižují cholesterol uvolňují hleny při kašli působí na onemocnění žlučníku, žaludku i průdušek Jak jíst ředkvičky? Ředkvičky jsou výborné syrové, zkuste si je přidávat do salátů, předkrmů i pomazánek. Chutnají také v polévkách i jako příloha k masu.
Ředkvičky podávejte ihned po nakrájení, časem ztrácejí cenné vitamíny a minerály.

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.