Mineralfit.cz

Salsa - pocity vyjádřené pohybem

Kateřina Řehořová
Salsa je španělské slovo, které v překladu znamená omáčka, což tento tanec zcela vystihuje. Je to omáčka s mnoha ingrediencemi (pocity), které při salse vyjádříte pohybem.
Historie salsy

Salsa je tanec pocházející z Kuby. Během svého vývoje byl ovlivňován několika vlivy, jako kulturou, lidmi i událostmi. Asi nejvíce se salsa podobá tanci mambo, dokonce se jí někdy říká pouliční mambo.

Dynamický tanec salsa

Salsa je asi nejdynamičtějším stylem vzniklým na západní polokouli. Popisuje pocit, který skrývá širokou paletu emocí a hudebních vyjádření. Ovšem velkou chybu dělají ti, jenž se domnívají, že se salsa vyznačuje vždy jen rychlým krokem. Může být totiž i pomalá a romantická nebo někde mezi těmito protipóly.


Salsa rozvíjí kreativitu a tanečníka vede k seberealizaci, inspiraci a celkovému uspokojení. Tento typ tance je vhodný pro ženy, které raději tančí než cvičí.

Salsa a její styly

V dnešní době existuje několik hlavních stylů salsy. Jsou jimi: Kubánská salsa, New York salsa a Salsa LA. Dohromady tyto styly představují obrovský repertoár krokových variací a otoček. Každý z nich je odlišnou interpretací salsového rytmu a společně tvoří velké bohatství umělecké tvořivosti.

Salsa LA

Již podle názvu je jasné, že tento styl salsy se vyvinul v Los Angeles. Vyvinulo svůj vlastní charakteristický typ, který měli v oblibě slavní tanečníci. Salsa LA je elegantní a působivý styl zahrnující propracovanou práci nohou. V současnosti se řadí mezi nejoblíbenější typy salsy na světě.

Kubánská salsa

Kubánská salsa je známa pod označením casino. Figury u tohoto stylu tance jsou charakteristické složitými pohyby rukou a neobvyklou spontánností společně s přirozeností. Mnoho pohybů Kubánské salsy jako by popíralo fyzikální zákonitosti dané stavbou lidského těla.

New York salsa

New York je místem, kde se zrodil nenapodobitelný druh salsy. Spolu se salsou kubánskou se jedná o nejpopulárnější styl, se kterým se můžete setkat po celém světě. Mnoho figur u New York salsy nechávají ženám vyniknout – jsou elegantní a žena je při nich hlavní ozdobou.

Pozitivní účinky salsy

Salsa uvolňuje stres, napomáhá při léčbě depresí, dodává energii i optimismus do života. A co víc, tancem si utužujete mladistvé myšlení. Žena se tak stává sebevědomější a sexy.

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.