Mineralfit.cz

Shiatsu – více než masáž!

Kateřina Řehořová
Celým naším tělem prochází energie. Nacházíme-li se v rovnováze těla, mysli i duše, energie námi protéká rovnoměrně. Je-li však někde zablokována, začínají zdravotní potíže. Masáž shiatsu dokáže tyto blokády znovu odstranit.
Co je shiatsu a jak funguje

Shiatsu je léčebná metoda vycházející z tradičního učení starověké Číny. Léčba je založena na myšlence, že v těle cirkuluje energie, v drahách zvaných meridiány, které vedou celým tělem. Zdraví člověka je závislé na jednotě těla, mysli i duše – v tomto případě protéká energie těmito dráhami rovnoměrně. Pokud je však energie někde zablokovaná, tělo začne mít zdravotní potíže. Metoda shiatsu tyto blokády odstraňuje, přivádí tak znovu do oslabených míst energii a léčí je. Energii získáte i objímáním stromů - více v článku.

Jak se masáž shiatsu provádí?

Slovo shiatsu znamená v překladu tlak prsty. Pomocí prstů dlaní, ale také kolen, loktů nebo chodidel je obnovována energetická rovnováha těla. Masáž se zpravidla provádí vleže na podlaze s měkkou podložkou a trvá 1 až 1,5 hod. Shiatsu masáž je součástí léčby při odhalení nemoci diagnostickým přístrojem, tzv. Oberonem.

Co všechno shiatsu léčí (je-li příčinou energetická blokáda)? bolesti zad nebo kloubů bolesti hlavy špatná funkce orgánů pohlavní potíže potíže krevního oběhu nebo srdeční potíže psychické potíže (deprese, úzkost, fobie, hysterie, poruchy řeči nebo paměti, poruchy příjmu potravy: anorexie a bulimie) nespavost, únava a mnoho dalších Shiatsu – léčba a ještě něco navíc

Shiatsu kromě výše zmíněných léčebných účinků také posiluje osobnost, zvyšuje pocit sebejistoty a vyrovnanosti, posiluje slabou vůli schopnost mít se rád. Probouzí odvahu, vitalitu a zvyšuje odolnost vůči stresu.

Pro koho je masáž shiatsu vhodná?

Masáž shiatsu je vhodná především tam, kde jiné způsoby léčby nezabírají a kde se může jednat o psychosomatické onemocnění. Masáž může podstoupit člověk jakéhokoliv věku i těhotná žena.

Hodnocení: 3.5

Počet: 2

Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.