Mineralfit.cz

Šilhavost

Kateřina Řehořová

Pokud se mozek rozhodne přestat jedno oko používat, vyřazené oko přestává být posilováno a ztrácí svou sílu. Tímto způsobem může dojít k šilhavosti. Čím dříve se zahájí léčba, tím větší jsou šance na uzdravení.

Pohyblivost oka umožňuje šest svalů uložených v očnici. Při různých vadách těchto svalů je jejich funkce porušena a dochází k odchylování pohledu směrem dovnitř nebo ven. Tak vzniká šilhání. Může být občasné nebo trvalé, jednostranné nebo oboustranné.

 

Příčiny šilhavosti

Až do 6 měsíce věku trochu šilhají všechny děti. Příčinou je, že obrazy, které přicházejí do obou očí, se ještě nesdružují do jednoho obrazu. Teprve v pěti letech jsou mozková centra natolik vyvinutá, aby se obraz mohl sjednotit a šilhání tak zmizí samo. Může se však stát, že mozek jedno oko přestane používat. Takové oko přestává být posilováno a může tak zcela ztratit svou funkci. Šilhání projevující se později, někdy až v dospělosti, je většinou vyvoláno chorobnými změnami očí nebo poškozením mozku.

 

 

Léčba šilhavosti

 

Čím dříve se začne šilhavost léčit, tím větší je šance na uzdravení. Šilhání se léčí cíleným cvičením zraku. U jednostranného šilhání se zakryje oko zdravé, aby se slabší oko zaktivovalo. Často se upravují i brýle. Některé typy šilhavosti lze odstranit operativně.

Výborné produkty pro vaše oči  Visine - intezivní  vhodné pro závažnější stavy suchých očí poskytují intenzivní zvlhčení a zvláčnění očím dodávají znatelný příznak úlevy dodávají se ve formě zvláčňujících gelových kapek dlouho trvající pocit osvěžení VISINE - Noční dodává úlevu Vašim suchým očím během noci obnovuje slzný film na povrchu oka,poškozený během dne před usnutím poskytne očím dodatečné zvláčnění Visine - suché oči  výrazná úleva od příznaků suchých očí dlouho trvající pocit osvěžení Visine - unavené citlivé oči  přirozenou cestou regenerují citlivé a unavené oči poskytují jedinečné zvlhčení povrchu oka a neobsahují konzervační látky poskytují rychlé zklidnění a úlevu od příznaků unavených očí dodávají se ve formě gelových kapek vhodné pro ty,co nosí kontaktní čočky nebo jsou přecitlivělí na konzervační látky Visine - unavené oči přípravek byl vyvinut pro osvěžení a úlevu unaveným očím mají rychlý a dlouhotrvající účinek dodávají se ve formě zvláčňujících gelových kapek poskytují jemné zvlhčení povrchu oka,a tím pomáhají obnovit ostrost zraku ekonomické balení jedna lahvička obsahuje několik dávek

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.