Sirup z černého rybízu
Kateřina Řehořová 03.07.2006
Neutrácejte v drahých supermarketech, nenechejte ležet rybíz ladem a zkuste si vyrobit sirup z ovoce, které nasbíráte na vlastní zahradě. Příprava na výrobu sirupu vám zabere jen 20 minut!
1,3 kg krystalového cukru
2 láhve, do kterých se vejde 750 ml tekutiny
Postup při přípravě sirupu Čerstvě nasbíraný rybíz omyjeme, očistíme a dáme do odšťavňovače.
Na výrobu sirupu budeme potřebovat 700 ml rybízové šťávy.
Rybízovou šťávu přelijeme do velké mísy nebo do mixéru a postupně do ní zapracujeme cukr.
Pak ještě několik minut mícháme, aby se cukr důkladně rozpustil.
Poté sirup naplníme do čistých lahví a dobře uzavřeme gumovým nebo šroubovacím uzávěrem. Sirup uchováváme v ledničce, nebo v chladné sklepní místnosti. Sirup z černého rybízu se hodí k přípravě nealkoholických i alkoholických nápojů, ale též k výrobě zmrzliny.
Příprava sirupu - naše rada Předtím, než začnete sirup vyrábět, opláchněte lahve několikrát horkou vodou a uzávěry ponořte na 10 minut do vroucí vody. Ve špatně opláchnutých lahvích se může začít sirup kazit.
Hodnocení: 3.4
Počet: 10
Nejlepší: 5 Nejhorší: 1