Mineralfit.cz

Sport podle krevních skupin - krevní skupina 0

Kateřina Řehořová
Jak spolu souvisí krevní skupiny se stravováním a krevní skupiny s pohybem? Toto téma se v médiích objevuje již řadu let a názory se různí. Jednoduše se dá říct, že jde o alternativní přístup.

Lidé s krevní skupinou 0 mají mnoho přebytečné energie, kterou potřebují vybít. Vhodná je pro ně aerobní aktivita střídající se se silovou zátěží. Sportování by se měli věnovat 3 – 4krát týdně.

Některé sporty pro krevní skupinu 0 Aerobic Běh Posilování Kickbox Kolečkové brusle Kontaktní sporty Nemoci ohrožující krevní skupinu 0 Kvasinková onemocnění

Nejlepší obranou proti tomuto onemocnění je olivový olej, probiotika, dobromysl, listy tymiánu a rozmarýn, což jsou antioxidanty.

Disfunkce štítné žlázy

Příčinami tohoto onemocnění může být vynechávání jídla, vysoký příjem sacharidů, užívání umělých sladidel, nedostatek vlákniny, káva, kouření či alkohol. O štítné žláze se více dozvíte v článku ZDE.

Porucha srážlivosti krve

Důvodem poruchy srážlivosti krve může být užívání hormonální antikoncepce.

Záněty

Záněty mohou být zapříčiněny vysokou konzumací zahleňujících potravin. Lidé s krevní skupinou 0 by proto měli omezit mléko a mléčné nezakysané výrobky, obilniny (kukuřici, ječmen, pšenici), cukr, alkohol, kofein. Dalšími potravinami, které zvyšují riziko zánětů jsou brambory, čočka, fazole, kukuřice, ořechy a semena (mák, slunečnice, pistácie).

Pár rad pro krevní skupinu 0 - nejen o sportu
Jezte dostatek bílkovin a masa Dopřávejte tělu prospěšné bakterie, vlákninu a lněné oleje Vyhýbejte se pomerančům, mandarinkám, jahodám a jiným potravinám, které stimulují tvorbu kyselin Omezte luštěniny na 1 – 3 porce týdně Pšenici vyměňte za rýži či sóju Konzumujte dostatek zeleniny a ovoce Jezte pomalu, pravidelně a v klidu Chraňte se před stresem, hrozí vám potíže se srdcem Nejvhodnější potraviny pro krevní skupinu 0 Zakysané mléčné výrobky Ryby, mořské plody, maso Olivový a lněný olej Vláknina, ořechy, lísková jádra, mandle, sezamová semena Příště se zaměříme na ty z vás, kteří mají krevní skupinu A
Sport pro krevní skupinu B naleznete v článku zde Příště vás čeká sport podle krevní skupiny AB

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.