Mineralfit.cz

Stolní tenis - ping pong

Kateřina Řehořová
Stolní tenis jako honba za malým, neposedným míčkem? Pin pong je už dlouho velmi oblíbeným sportem. Potřebujete nejen fyzickou kondičku, ale i velkou mrštnost, hbytost a soustředění.
Stolní tenis – popularita Je to pouze malý bílý míček o průměru 3,8 cm a hmotností 2,5 g. Přesto tato nepatrná malá věc dokáže nadchnout a uvést do pohybu milióny lidí na celém světě. Tato hra je velmi populární jak v profesionálním prostředí, tak především u amatérů jako zdroj zdravé zábavy.
Stolní tenis – zápas Zápas se hraje vždy na jakýkoli lichý počet sad. Vítězí hráč, který získá většinu z určeného počtu sad. Hra v průběhu celého zápasu musí být nepřetržitá – plynulá s výjimkou pravidly povolených přestávek.
Při dvouhře provede podávající hráč správně podání, přijímající hráč je správně vrátí a pak si podávající a přijímající střídavě míček správně vracejí.
Při čtyřhře provede podávající hráč správně podání, přijímající je správně vrátí, pak vrátí míček spoluhráč podávajícího, po něm spoluhráč přijímajícího, pak hráč, který podával, a potom střídavě každý z hráčů v uvedeném pořadí.
Stolní tenis – stůl Povrch stolu se nazývá hrací plocha. Hrací plocha má tvar obdélníku dlouhého 274 cm, širokého 152,5 cm. Je ohraničena bílými postranními širokými čarami a bílými koncovými čarami. Hrací plocha je rozdělena na dvě poloviny svislou síťkou napnutou rovnoběžně s koncovými čarami.
Stolní tenis – míček Míček je kulatý a má průměr necelých 40mm. Předepsaná hmotnost míčku je 2,5 - 2,7g. Je zhotoven z celuloidu nebo z podobné plastické hmoty. Je bílý nebo oranžový a matný.
Stolní tenis – pálka Pálka může mít jakoukoliv velikost, tvar i hmotnost. Podklad pálky musí být plochý a neohebný. Strana pálky, která se užívá ke hře, musí být pokryta vroubkovanou gumou nebo sendvičem - spojením dvou druhů gumy - s vroubky dovnitř nebo nahoru.

Hra s malým míčkem patří k nejoblíbenějším na světě. Ideálně se hodí jak k vyplnění volného času, tak pro profesionální hru. Dá se lehko naučit, pro dospělé je skvělou pohybovou aktivitou, děti se mohou naučit základy týmového myšlení, princip výhry a prohry. V neposlední řadě – stůl na stolní tenis se dá umístit kamkoli, nepotřebujete žádné speciální hřiště. Tak neleňte a pinkejte!

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.