Mineralfit.cz

Studená polévka Tarator

Kateřina Řehořová
Bulharská studená polévka tarator není náročná na přípravu a obsahuje mnoho vitamínů. Není divu, že je v Bulharsku tolik oblíbená. V horkých letních dnech nejen zasytí, ale hlavně příjemně osvěží.
Bulharsko a bulharská kuchyně Bulharská kuchyně je rozmanitá a cenově dostupná. Obsahuje více zeleniny a sýrů než kuchyně česká a v letních dnech hodně používá tzv. mastný jogurt, který je velmi osvěžující a zdraví prospěšný. Polévka Tarator se v Bulharsku (více zde) nepřipravuje vždy jen z kravího, ale často také z ovčího nebo buvolího mléka. My si můžeme zkusit připravit jeho českou obdobu. Studená polévka Tarator a ingredience 2 salátové okurky 1-2 stroužky česneku 250 g bílého jogurtu nebo smetany sůl, mletý bílý pepř trocha mléka malý svazek kopru 6-8 vlašských ořechů lžíce rostlinného oleje Studená polévka Tarator a postup Jogurt naředíme mlékem v poměru cca 1:2, osolíme, opepříme a vmícháme nakrájený kopr (v nouzi poslouží i sušený). Mísu vytřeme rozdrceným česnekem (víte, že česnek pomáhá při hubnutí?), přidáme omytou a nastrouhanou okurku, přilijeme jogurt, kapku oleje, dobře promícháme a dáme vychladit do ledničky. Podáváme s bílým chlebem a každou porci posypeme nasekanými vlašskými ořechy (ořechy pro vaši krásu) a ozdobíme tenkými plátky okurky. Do polévky můžeme přidat i opraženou strouhanku nebo petržel.

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.