Mineralfit.cz

Tea Tree oil

Kateřina Řehořová

Tea Tree oil by neměl ve vaší lékárničce chybět. Zahladí opary i afty, zklidní pokožku po štípnutí hmyzem, je účinný proti plísním a zápachům nohou a dokonce se používá i k léčbě poševních infekcí.

Tea Tree oil

je jedno z nejsilnějších přírodních antiseptik. Ničí choroboplodné zárodky a tím zabraňuje vzniku i šíření infekcí. Proniká do poškozených tkání a uzdravuje je. Bylinky a domácí lékárnička zde. Proto je hodně používaný k ošetření drobných ranek a popálenin, vyrážek, kožních plísní, aftů nebo míst poštípaných hmyzem. Má silné repelentní a pesticidní vlastnosti proti komárům, blechám, vším nebo klíšťatům.

Tea Tree oil – odkud pochází?

Tea Tree oil se získává destilací vodní parou z australských stromů Melaleuca Alternifolia a uchovává se ve tmavých lahvičkách, které jej chrání před světlem. To je nezbytné pro zachování léčivých účinků tohoto rostlinného oleje.

 

Tea Tree oil a jeho počátky

Poprvé se o něm zmínil kapitán James Cook v roce 1777. Ve svém deníku píše o čajové rostlině jižního pacifiku. Tak vznikl název Tea Tree oil.

Tea Tree oil a jeho formy

Tea Tree oil se používá také jako přísada do mýdel, sprchových a intimních gelů, tyčinek na rty apod.

Tea Tree oil a použití afty, ústní vřídky akné bolesti kloubů a svalů bolesti v krku bradavice dezinfekce, hojení poranění hmyzí bodnutí, ochrana před hmyzem kašel klíště odřeniny opary plíseň nohou, plísně a infekce nehtů, záděry popáleniny (drobné) poševní zánět rýma vši vyrážky záněty dásní zápach z úst

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.