Mineralfit.cz

Tipy na dokonalé řasy

Kateřina Řehořová

Máte krátké, řídké či polámané řasy? Nic není ztraceno! Známe tipy, díky kterým můžete své brvy znovu oživit a dodat jim vzhled, po jakém toužíte.

Jak prodloužit krátké řasy

Máte-li od přírody krátké řasy, opatřete si řasenku obsahující vlákna z nylonu nebo umělého hedvábí. Ta vám řasy pozvedne do nebeských výšin a nemusíte se bát – jsou lehce odstranitelná odličovadlem make-upu.

Toužíte-li po trvalejším řešení, nabízí se moderní metoda prodlužování řas, kdy vám bude každá speciálně vyrobená řasa aplikována na řasu vlastní. Tyto umělé řasy jsou velmi lehké, takže je ani nepocítíte a přitom vám vykouzlí svůdný pohled, aniž byste je musela líčit. Umělé řasy ale bohužel postupně odrůstají, jednou za 3-4 týdny si je proto musíte nechat doplnit. Cena za prodloužení se pohybuje okolo 3 000 Kč – v závislosti na množství aplikovaných řas. Za doplnění zaplatíte okolo 600 Kč.

Jak zahustit řídké řasy

Opět se nabízí technika prodlužování a zhušťování řas. Je jen na vás, jakou délku, barvu i počet řas si vyberete a zda chcete, aby působily přirozeným nebo dramatickým dojmem.

Samozřejmě existují i klasické umělé řasy, které vás na rozdíl od dlouhotrvajících prodloužených či zahuštěných řas z kosmetického salónu nezruinují. Prodávají se buďto jako celý oblouk řas nebo v jednotlivých trsech – málokteré ale působí tak přirozeně jako řasy ze salónu, klasické umělé řasy se navíc lepí lepidlem, které mohou pokožku citlivějších očí podráždit.

Máte-li raději přírodní způsoby, jak řasy zahustit, doporučujeme řasy obvyklým způsobem nalíčit, pak je lehce poprášit pudrem a přetřít mascarou znovu. Jsou-li řasy slepené, rozčísněte je kartáčkem na řasy. Řasy budou vypadat opticky hustší i tehdy, nakreslíte-li pod ně tenkou černou linku.

Polámané řasy lze také zachránit

Nejčastější příčinou polámaných řas je příliš časté nebo nesprávné používání kleštiček na řasy. Více než jednou denně s nimi raději nemanipulujte a před každým použitím se ujistěte, že se guma uvnitř kleštiček neuvolnila a drží na správném místě. Jinak by se totiž mohlo stát něco velmi nepříjemného – řasy si kleštičkami doslova ustřihnete. (I v tomto případě ale existuje řešení – umělé řasy a natírání řas olivovým olejem, který urychlí jejich růst). Kleště nikdy nepoužívejte po ale již před aplikací řasenky a před spaním se naazpomínejte důkladně odlíčit – zbytky řasenky totiž škodí vašim brvám stejně jako zbytky laku ve vlasech.

Máte-li řasy opravdu výrazně zničené a polámané, na čas přestaňte kleště používat úplně. Řasy štětečkem každý den, od kořínků až ke konečkům, natírejte olivovým nebo ricinovým olejem. Existují také speciální gely, které stimulují růst oslabených řas.

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.