Mineralfit.cz

Tipy pro krásné vlasy

Kateřina Řehořová

Krásných vlasů docílíte jen tehdy, budete-li o ně správným způsobem pečovat. Ovšem péče o vlasy nespočívá jen v mytí, ale také ve způsobu jejich úpravy či výživě. Vliv na kvalitu vlasů má také prostředí, ve kterém se pohybujete nebo váš jídelníček. Více o tom, jak docílit krásných vlasů, se dozvíte v dnešním článku.

Základní péče o vlasy

O vlasy pečujte přípravky, které jsou určené pro jejich typ (suché, mastící se, barvené, poškozené, apod.) a intenzitu mytí. Vhodné jsou zejména přírodní přípravky, které vlasy tolik nezatěžují a neobsahují žádné chemické sloučeniny, jenž mohou vlasy poškodit. Nevhodné jsou přípravky, které obsahují šampón i kondicionér v jednom. Vlasy značně zatěžují, navíc se po jejich použití rychle mastí.

Víte, jak vybírat šampón? Více se dočtete v následujícím článku >

Vyhýbejte se častému fénování, kulmování a žehlení. Vysoké teploty vlasům škodí! Potřebujete-li je takovým způsobem upravit, používejte speciální přípravky, které vlasy chrání před následkem vysokých teplot (například ochranné mléko ve spreji s obsahem panthenolu).

Pravidla žehlení vlasů>

Nepodceňujte ani kartáčování vlasů. Pravidelně je čeště vhodným kartáčem (nejlépe s přírodními štětinami) a to tak, že jednotlivé tahy provádějte od temene hlavy směrem ke konečkům. Kartáč alespoň 2x do týdne omyjte pod proudem teplé vody.

Tipy pro krásné vlasy Během chladného počasí vlasy omývejte vlažnou nebo studenou vodou – lépe je tak připravíte na nepříznivé počasí, které na ně za dveřmi domova čeká. Omýváním studenou vodou navíc vlasům dodáte lesk. V zimě i v létě své vlasy chraňte používáním speciální vlasové kosmetiky. Nenoste pokrývky hlavy a krku z elektrizujících materiálů. S kvalitou vlasů úzce souvisí i skladba vašeho jídelníčku a pitný režim. Snažte se proto jíst zdravě a vyhýbat se příliš tučným, smaženým a soleným pokrmům. Denně vypijte alespoň 2 litry neperlivé vody nebo bylinkového čaje. Nepijte alkohol, nestresujte se a nekuřte! Jednou za týden dopřejte vlasům bylinkový zábal, který je dostatečně vyživí, posílí a dodá lesk. Tipy na bylinkové zábaly naleznete zde > Nechoďte spát s mokrými vlasy nebo s vlasy staženými v gumičce. Obojí jim škodí! Konečky vlasů pravidelně zastřihávejte ostrými kadeřnickými nůžkami. Tupými nebo nekvalitními nůžkami docílíte akorát roztřepení konečků.

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.