Mineralfit.cz

Trápí vás suchá pleť? Poradíme vám!

Kateřina Řehořová

Suchá pleť je noční můrou téměř každé z nás. Kůže ztrácí vlhkost, loupe se, je napjatá a snadno praská. Nevíte si rady, co udělat, aby vaše pokožka byla opět krásná a pružná? Poradíme vám!

Charakteristika suché pleti

Nejčastěji velmi jemná a hezká na pohled, bez rozšířených pórů. Je citlivá na změny teploty a vlhkosti. Produkce kožního mazu je u suché pleti na rozdíl od pleti mastné výrazně snížena. Kůže ztrácí vlhkost, loupe se, je napjatá a snadno praská.

Možné příčiny suché pleti

Příčinou suché pleti může být strava postrádající esenciální mastné kyseliny, nedostatečný příjem tekutin, nadměrné opalování, častý pobyt v zakouřených místnostech nebo zvýšená konzumace alkoholu, kávy či čaje.

Péče o suchou pleť

Je-li vaše pleť suchá, používejte pleťové mléko či tonikum bez alkoholu, a to ráno i večer. Také vám pomůže pravidelná dávka mastného hydratačního krému určeného pro suchou pleť. Velmi účinné jsou masky a speciální séra pro suchou pleť. Nepřítelem suché pleti je kosmetika s obsahem alkoholu, mycí gely a mýdla, která nadměrně vysušují.

Vyzkoušejte naše rady z darů přírody Podmáslí – pro čistou a zdravou pleť

Pokud máte pocit, že je vaše pleť na obličeji citlivá a suchá, dopřejte ji dávku podmáslí. Ráno si s ním jemně umyjte tvář a opláchněte vlažnou vodou.

Tvarohová hydratační maska

Tvaroh smíchejte se žloutkem nebo medem. Důkladně ušlehejte a naneste na obličej a krk. Nechte působit asi 20 minut a poté opláchněte vlažnou vodou.

Banánová hydratační maska

Rozmačkejte banán vidličkou, smíchejte ho se dvěmi lžícemi tvarohu, žloutkem a lžící kysané smetany na hladkou hmotu. Tuto hmotu naneste na obličej a krk, nechte působit opět 20 minut a opláchněte vlažnou vodou.

 

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.