Tuňák - dobrota z plechovky
Kateřina Řehořová 18.07.2006
Pochutnat si na rybách znamená udělat něco pro své zdraví. Na pultech najdeme rozmanité druhy ryb a výrobky, které obsahují „zakonzervované” rybičky. V plechovkách je oblíbený tuňák. Jak si na plechovce tuňáku ještě více pochutnat?
Tuňák – dobrota z plechovky – těstoviny s tuňákem Co budete potřebovat na 4 porce 250 g těstovin, 160 g tuňáka v olivovém oleji, 40 g hrozinek naložených ve vodě, 30 g strouhanky, 1 stroužek česneku, 1 lžička nasekané petrželky, sůl a pepř
Postup V dostatečném množství uvaříme těstoviny (Itálie na talíři je dobrou volbou). V pánvi na slitém oleji z tuňáka osmahneme nastrouhaný česnek a strouhanku. Pak do pánve nasypeme odkapané špagety spolu s tuňákem a rozinkami. Vše osolíme a důkladně promícháme. Na závěr posypeme čerstvou petržel.
Tuňák – dobrota z plechovky – tuňákové taštičky se špenátem
Co budete potřebovat na 4 porce 250 g mraženého listového těsta, 160 g tuňáka v olivovém oleji, 150 g mraženého špenátu, 25 g mouky, půl litru mléka, 20 g strouhaného parmazánu, 1 žloutek, muškátový oříšek, sůl, hrst mouky na vál
Postup Uvaříme špenát, scedíme ho a propasírujeme ho na pyré. Mouku vmícháme do mléka a za stálého míchání přivedeme k varu. Mícháme tak dlouho, dokud nedostaneme krémovou kontistenci. Tuňáka scedíme, rozdělíme vidličkou na menší dílky a přidáme ho do mléčného krému se špenátovým pyré. Přidáme parmazán, muškátový oříšek, osolíme a vše dobře promícháme. Listové těsto rozválíme tak, aby bylo asi 0,5 cm silné. Vykrojíme 12 koleček o průmeru 10 cm. Na střed poklademe směs poklademe směs s tuňákem, přeložíme a slepíme okraje. Před pečením potřeme taštičky rozšlehaným žloutkem. Pečeme 15 minut v předehřáté troubě na 200 °C.
Hodnocení: 5.0
Počet: 1
Nejlepší: 5 Nejhorší: 5