Mineralfit.cz

Tvář - indikátor vašeho zdraví

Kateřina Řehořová

Pouhý pohled na vaši tvář v zrcadle vám může prozradit vaše skryté neduhy. Popraskané rty, suchá pleť, opary, kruhy pod očima, červené oči. Co vám to říká? Udělejte něco pro sebe...

Naše tvář je nejen odrazem naší duše, ale i stavu našeho zdraví. Popraskané rty, suchá pleť, opary a oteklé oči nemusí být jen důvody vašeho rozčílení po ránu, ale také dobří našeptávači, že něco uvnitř těla není v pořádku.

Popraskané rty

mohou být důsledkem špatného vstřebávání železa, které může vést až k chudokrevnosti. Do původní formy je vrátíte zvýšením obsahu potravin obsahujících železo ve svém jídelníčku (mandle, datle, špenát). Nezapomínejte ani na vitamín C, který vstřebávání železa podporuje.

 

Suchá pleť

může být projevem nedostatku vitamínu C, který v těle podporuje tvorbu kolagenu -správce hladké a pružné pokožky. Zvyšte tedy příjem potravin bohatých na vitamín C.

 

 

Opary

vznikají vlivem herpetického viru, který se přenáší na člověka líbáním, pitím ze stejné skleničky apod. Pokud vás však opary obtěžují podezřele často, může být na vině oslabený imunitní systém. Záchranou je opět vitamín C. A doma přestaňte pít ze stejných skleniček.

 

 

Kruhy pod očima

jsou většinou důsledkem proflámované noci, únavy nebo stresu, ale pokud se drží na vaší tváři příliš dlouho, mohou být znamením přebytečné vody a toxinů ve vašem těle. V takovém případě dbejte více na pitný režim, jezte hodně ovoce a zeleniny.

 

 

Červené oči

trápí většinou alergiky, ale mohou upozorňovat i na revmatickou artritidu. Chraňte si více své klouby, balzámem pro ně bude plavání a konzumace rybího tuku.

 

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.