Mineralfit.cz

Víte, jak se správně odlíčit?

Kateřina Řehořová

Poradíme Vám, jaký je rozdíl mezi jednotlivými přípravky určenými k očištění pleti od kosmetických přípravků. Víte, jak svou pleť správně odlíčit? Vyvarujte se nejčastějších chyb!

Přípravky určené k odlíčení pleti - jaký je mezi nimi rozdíl?

V současné době existuje velké množství přípravků určených k odlíčení obličeje. K dostání jsou ve formě mléka, gelu, pěny, krému, oleje a nebo třeba vlhčených ubrousků.Víte, jaký je mezi nimi rozdíl?

Čistící mléka - na obličeji je nemusíme napěňovat vodou a přitom dokonale rozpustí všechny líčidla. Po nanesení a rozetření prsty jej buď setřeme vatovým tampónkem nebo opláchneme vodou. Čistící pěny – jejich hlavní výhodou je jednoduché a komfortní použití. Stačí nanést potřebné množství pěny na obličej a poté opláchnout vodou. Jsou k dostání pro všechny typy pleti. Čistící gely – patří v současné době mezi nejoblíbenější přípravky určené k odličování. Naneseme je na vlhký obličej, napěníme a poté setřeme vatovým tampónem. Některé gely obsahují abrazivní části – mohou tedy částečně sloužit i jako peeling. Odličovací oleje - vyrábí se převážně z přírodních surovin. Pleť čistí šetrně a současně ji regenerují. Použití je jednoduché - pár kapek naneseme na vlhký tampónek, ve spojení s vodou se olej promění v emulzi. Poté setřeme všechny nečistoty z obličeje pomocí vatového tampónu. Odličovací krémy – mají stejnou konzistenci jako klasický krém. Hodí se pro každou pleť. Pokožku nedráždí, jsou proto vhodné pro hodně citlivou pokožku. Odličovací ubrousky - zvládnou v jednom kroku odlíčit oči, vyčistit a zároveň tonizovat pleť. Jsou velmi praktické na cestách. Pravidla při odličování obličeje Při odlíčení bychom měli postupovat následovně: nejprve odlíčit oční víčka (tampónem pohybujeme od oka směrem ven) a řasy (nejlépe ve směru od kořínků řas směrem dolů), následně rty a nakonec make-up. Oční stíny a řasenku nejlépe odstraníme odličovacím prostředkem určeným speciálně pro oči, který citlivou kůžičku okolo očí nedráždí. Běžné odličovače nám mohou způsobit pálení očí, načervenalá víčka. Obecně platí, že pleť čistíme tak dlouho, dokud tampón nebude úplně čistý. Máme-li citlivou pleť, používáme pouze přípravky bez parfemace a bez alkoholu. Po použití kteréhokoliv z čistících přípravků by se měla pleť tonizovat pleťovou vodou (kromě čistících ubrousků). Tonikum zbaví naši pleť posledních zbytků a viditelně zjemní póry. Pro mastnou pleť je vhodné tonikum s obsahem alkoholu. Pleť po odlíčení a použití tonika ještě opláchneme vodou. Nakonec na pleť naneseme výživný krém. Je vhodné používat přípravky stejné značky a pro stejný typ pleti – v opačném případě hrozí alergická reakce.

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.