Mineralfit.cz

Vodní skútr - vodní motorismus

Kateřina Řehořová
Spousta mladých lidí se v dnešní době ráda věnuje jízdě na vodním skútru. Tento letní sport vám umožní požitek z rychlé jízdy a také kousek dobrodružství a nebezpečí. Sport na léto jako stvořený.
Vodní skútr – vodní motorismus Závody na vodních skútrech spadají do kategorie vodní motorismus. Dělí se na vytrvalostní a rychlostní. U vytrvalostních jde o závody konané na moři, většinou se jich účastní soukromé jachty. Rychlostní závody jsou 2000 až 3000 metrů dlouhé. Dráha těchto závodů je vyznačena bójemi. Vítězí závodník, který v co nejkratší době projede stanovený počet kol na určené trati.
Vodní skútr – závody Vytrvalostní a slalomové závody vodních skútrů se jezdí na jednomístných, dvoumístných i trojmístných skútrech. Rozhoduje při nich především volba taktiky a rychlost. Každým rokem se také koná mistrovství ČR v jízdě na vodních skútrech.
Vodní skútry – historie První motory byly ke člunům připevněny v polovině 19. století. Vodní skútry - původně určené pro námořní záchranáře objevili v USA v roce 1970. O deset let později byla založena International Jet Sports Boating Association, jež zahrnuje v současné době 39 členských skupin. Je také pořadatelem mistrovství světa.
Jízda na vodním skútru – vyzkoušejte to! Jasně, zase oni…blázni, co se prohánějí na vodním skútru. Ležíte na pláži, oni vás jen ruší a vadí vám. Ale… Co si to třeba taky vyzkoušet? Skútr se dá přeci zapůjčit, pak se jen nastartuje a jede.
Vodní skútr - výběr Tak jednoduché to ale nebude. Zaprvé je otázkou, který skútr si vlastně vyberete.
Máte na výběr dva typy: Typ sedačka Typ stojka Zvolíte-li skútr sedačka, vaše šance na zvládnutí zapůjčeného stroje budou vyšší. Je to podstatně jednodušší, jezdí se totiž pohodlně v sedě. Sedačkový skútr může být pro jednoho, pro dva, ale existují i takové, na které se pohodlně vejdou i tři dospělí jedinci. Stojka je skútr, na kterém si rozhodně nesednete. Tahle varianta už je poněkud více náročná na fyzičku a stabilitu.
Vodní skútr - co je potřeba Pokud vás tento sport okouzlí natolik natolik, že byste si chtěli vodní skútr koupit věřte, že to není úplná legrace. Je potřeba přihlásit skútr na plavební správě a vlastnit řidičský průkaz pro vůdce malého plavidla.

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.