Mineralfit.cz

Vztah na dálku

Kateřina Řehořová
Bolestivé loučení a vytoužené shledání. Zní to romanticky. Realita je však poněkud prozaičtější. V mnoha případech to funguje, ne všichni jsou však psychicky vybaveni na vztah na dálku. Vyplatí se tyto vztahy? Nebo je lepší je vůbec nenavazovat?
Pro koho je vhodný

Pro koho znamenají konec lásky a počátek trápení? Většina lidí se shoduje na tom, že pokud se partneři nevidí pravidelně a často, neuvědomují si, že každý má jiné představy o životě, budoucnosti, trávení volného času, průběhu každého dne. Velmi podstatné jsou rozdílné zvyky a životní rituály obou zúčastněných. Většinou pak dochází k tomu, že častým vyústěním společného žití je šok a následný rozchod.

Vztah na dálku však spousta lidí spokojeně provozuje. Pokud máte na podobný úlet zaděláno, nebo už v takovém virtuálním svazku fungujete, dejte si bacha na pár detailů.

Pozor na pár věcí Vztah na dálku musí být vystaven na naprosté důvěře. Nespusťte na svou lásku hned jak se po dlouhé době spatříte vodopád pochybovačných vět typu: „Víš jistě, že jsi mi nebyl nevěrný?“ "Opravdu jsi byl na pivu s kamarádem?" Další podmínkou je schopnost neupnout se na partnera. Sama víte nejlépe, že v takovém vztahu je něco takového zárukou jediného - trápení. Neznepříjemňujte si vzácné společné chvíle vyčítáním všech jeho chyb, které jste si za celou dobu bez něj uvědomila. Dlouho očekávané okamžiky se snažte strávit přirozeně a příjemně. Pokud však mezi vámi "skřípou" nějaké problémy, samozřejmě je musíte řešit. Žádný vztah není jen to krásné. Když nejste spolu, neomezujte komunikaci pouze na písemná sdělení přes sms nebo PC. Poslouchejte jeho hlas každý den. Zvykněte si na to, že přítelova náruč nebude k dispozici kdykoli Vás omrzí svět. Přestože Vám to klape napříč celou republikou, Evropou, nebo světem, nepodléhejte iluzím. Společný život může spoustu věcí razantně změnit. Buďte silná a odvážná, spousta věcí, které většina žen řeší s partnerem budou na Vás samotné. Nic není ztraceno Nic však nikomu nebrání prožívat naplněný vztah na dálku se vší láskou, emocemi a uspokojením. Záleží pouze na lidech. Pokud si takový život dokážete bez obav představit, vše je v pořádku. Pokud ne, raději zařaďte zpátečku. Nekonečné trápení za to nestojí.

Hodnocení: 5.0

Počet: 2

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.