Mineralfit.cz

Zápach z úst a jak jej odstranit

Kateřina Řehořová
Zápach z úst postihuje čtvrtinu populace a často většinu dospělých. Přičemž ve výskytu není rozdíl mezi muži a ženami. Příčinou může být konzumace některých potravin, ale i různá onemocnění (dásní, ledvin, zažívacího traktu aj.).
Co způsobuje zápach z úst?

Zápach z úst způsobují mikroby, které se nachází na sliznici a usazují se hlavně na jazyku. Takovéto mikroby rozkládají bílkoviny a z těch pak vznikají aminokyseliny.Ty se dále rozkládají na těkavé látky, které mohou obsahovat např. síru.

Zápach z úst a jeho příčiny vzniku Bolest v krku Nachlazení Zánět mandlí Paradentóza Cukrovka Špatné trávení Zácpa Zubní kazy Infekční onemocnění Hladovění Dlouhé mluvení Léky způsobující sníženou produkci slin Některé potraviny (cibule, česnek, koření) Alkohol, tabák Jak na zápach z úst?

S pravidelným čištěním zubů by se měl čistit také jazyk. V mnoha případech odstraní nepříjemný zápach z úst škrabka na jazyk nebo speciální zubní kartáček (75% usazeného biofilmu). Dalším pomocníkem proti zápachu z úst jsou pastilky s protizánětlivým a antibakteriálním účinkem. Žvýkačky, ústní vody a zubní pasty zápach z úst překrývají, ale neodstraňují jeho příčiny.

Krásná vůně meduňky lékařské - více ZDE. Důležité je dodržovat pitný režim - více ZDE.

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.