Mineralfit.cz

Zbavte se negativních emocí

Rita Jaroszová

Pokud se zbavíte všech negativních emocí, které jste si za ta léta nastřádali, uvidíte, že se vám uleví a budete spokojenější. Negativní emoce vám kradou životní energii a navíc z vás mohou udělat nepříjemného, závistivého a protivného a celkově nesnesitelného člověka.

 

Jednejte s ostatními lidmi tak, jak chcete, aby oni jednali s vámi

 

Zkuste se řídit tímto jednoduchým, i když pro někoho těžce proveditelným, pravidlem. Svět je nádherné místo, avšak většinou pro mnoho z nás i nespravedlivé. Spravedlnost, jak se říká, je asi opravdu slepá.

 

Možná si také říkáte, proč se špatné věci přihodí většinou dobrým a laskavým lidem. Ale i když to není zrovna fér, už to tak na tom našem světě holt chodí. A pokud nechcete na svět a na lidi kolem vás zanevřít, pokuste se najít si svůj způsob, jak se s tím vyrovnat.

 

Ze všeho nejdřív ale přestaňte závidět ostatním. Vy jejich životy nežijete a vidíte pouze jejich útržky, takže nemáte dostatečné množství informací na to, abyste jim mohli závidět či je dokonce kritizovat. Soustřeďte se raději na to, jak žijete svůj život, a nechte už na ostatních, jak si žijí ten svůj.

 

Negativní emoce jsou přirozenou součástí života, tak jim zkuste porozumět

 

Lidé mohou mít dostatek finančních prostředků, skvělé vzdělání, dobrou práci, která vás naplňuje, milující rodinu a přátele a přesto mohou žít ovládáni strachem, závistí či dalšími negativními emocemi.

 

Chcete být celkově šťastnější, i když parametry vašeho života nebudou zcela ideální? Je to snadné. Buďte spokojení s tím, co máte. Jestli jste usměvaví a často máte radost či ji přinášíte ostatním okolo vás, jste na správné cestě. Udržujte se v dobré náladě. Prospěje vám to.

 

Strach, křivda, nenávist, smutek, úzkost, závist a přehnaná očekávání se promítnou do života každého z nás. Nebojujte s nimi a ani je nezkoušejte potlačit. Nejprve si je musíte sami sobě přiznat, abyste s nimi vůbec mohli začít nějak pracovat.

 

Neodsuzujte negativní emoce, protože ať už vás ovlivňují jakýmkoli způsobem, věřte, že vám mohou i pomoci. Přinutí vás, abyste se zamysleli nad svým životem. Nenechte se jimi ale ovládnout, jen se jim snažte porozumět.

 

Pamatujte, že se jich nezbavíte hned. K tomu je potřeba vaše ochota na sobě pracovat a samozřejmě také dostatek času. Najděte si způsob, jak se vymanit z jejich vlivu, aby vás zcela nepohltili.

 

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.