Mineralfit.cz

Ženy a kvasinková infekce

Kateřina Řehořová

I když je kvasinková infekce poměrně banální záležitostí, ženu značně omezuje, a hlavně se jedná o nepříjemné opakované, vytrvalé onemocnění. Existuje vůbec možnost, jak se mu bránit?

Příznaky kvasinkové infekce

Kvasinková infekce patří k nejběžnějším poševním onemocněním. Vyvolává ho nadměrný růst kvasinek běžně se vyskytujících v pochvě.

Projevuje se zarudnutím, svěděním, někdy pálením při močení bolestí při pohlavním styku bílým, tvarohovitým výtokem bez zápachu Co je příčinou? Kvasinkovou infekci způsobuje těhotenství cukrovka užívání antibiotik někdy antikoncepční pilulky podle některých odborníků přípravky pro intimní hygienu Co dělat v případě kvasinkové infekce?

I když se jedná o svědivé onemocnění, neškrábejte se. Svědění zmírní sedací koupele nebo obklady, osvědčil se i obklad s jogurtem s živými bakteriemi. Lze jej aplikovat i do pochvy, a to buď lžičkou, nebo aplikátorem.

Pokud jste si jisty, že máte kvasinkovou infekci, použijte volně prodejnou mast s fungicidními účinky. Lékař předepíše vaginální tablety, eventuálně perorální tablety, které zlikvidují nežádoucí kvasinky v celém organismu. V lékárnách lze zakoupit speciální mycí přípravky pro intimní hygienu, které jsou nedráždivé a mnohé jsou určeny pro prevenci, popř. podpůrnou léčbu kvasinkových infekcí.

Infekce je nakažlivá, proto je nutné se v době léčby zánětu vyhnout pohlavnímu styku. Léčit by se měl i sexuální partner, aby nedošlo k opakovanému přenosu infekce.

Preventivní opatření nepoužívejte parfémované vložky, toaletní papír ani parfémované přípravky na intimní hygienu noste bavlněné spodní prádlo užíváte-li antibiotika, spolu s nimi užívejte i větší dávky laktobacilů, které zabrání rozšíření kvasinek ve střevní mikroflóře. Osvědčuje se i konzumace jogurtů s živou jogurtovou kulturou. po koupání v bazénu nebo moři nezůstávejte v mokrých nebo vlhkých plavkách spodní prádlo perte v jemném, neparfémovaném /nejlépe dětském/ pracím prášku a pečlivě vymáchejte v lékárnách se dají zakoupit vaginální čípky s probiotiky, které chrání před poševními infekcemi

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.