Mineralfit.cz

Ženy jsou dobré řidičky!

Kateřina Řehořová
Ženy řídí bezpečněji. Britští vědci došli k závěru, že ženy nejsou tak špatné řidičky, jak se říká. Díky estrogenu jsou ženy flexibilnější než muži a také se ve větším rozsahu naučí dopravní předpisy.
Výzkumy britské endokrinologické společnosti ukazují, že ženský hormon estrogen dává ženám šanci lépe (ve větším rozsahu) se naučit dopravní předpisy. Estrogen má vliv na řidičské schopnosti žen Díky estrogenu jsou ženy psychicky flexibilnější než muži. Hormon ovlivňuje činnost čelního mozkového laloku, který je zodpovědný za činnosti jako je paměť, schopnost učit se pravidla, předvídání, pozornost a kontrola jízdy. Ženy řidičky jsou na tom lépe než muži Při výzkumu bylo sledováno přes 40 mužů a žen ve věku od 18 do 35 let. Bylo zjištěno, že ženy dovedou daleko lépe převést pozornost z jednoho podnětu na jiný, což jim řízení ulehčuje.
Činnosti vyžadující psychickou flexibilitu zvládají ženy lépe než muži. Studie prokázala, že estrogen pozitivně ovlivňuje neuronovou aktivitu čelního mozkového laloku. Ženy řidičky méně u dopravních nehod Muži mají při řízení větší tendenci riskovat, ženy jsou opatrnější. Psychologové tvrdí, že řízení není jednoduchá činnost. Je třeba ovládat auto, mít odhad a samozřejmě znát pravidla. Muži se sice lépe orientují, ale zase jsou častými viníky nehod.

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.