Mineralfit.cz

Zimní fitness

Kateřina Řehořová

Nechce se vám do fitness centra? V tomhle počasí se ani není čemu divit. O tom, že pravidelný pohyb je nutností, víme dost. Jak si ho v tomto chladném odbobí užít? Poradíme, jak se rozpohybovat, zlepšit kondici a ještě si zvednout náladu.

Vezměte ty to chladné chladné měsíce jako příležitost vyzkoušet něco úplně jiného. Hoďte klasické sporty za hlavu, možná se budete divit, jak vás „obyčejné“ věci rozpohybují a ještě užijete i trochu srandy.

Smím prosit?

Tančete doma nebo se zajděte pobavit na diskotéku. Doma si pouštějte hudbu ke všem činnostem. Zkuste tančit alespoň na jednu skladbu v pěkně rychlém tempu. Až se začnete potit, můžete se rozplývat blahem nad spálenými kaloriemi a posílenými svaly celého těla. Tanec dokáže formovat postavu opravdu skvěle a navíc vás nenudí jako jiné cvičení. Zapojte celou rodinu i děti, jistě si s vámi rády zablbnou. Kromě toho, že s hubnou budete hubnout, má ještě další pozitiva. Podle psychologů hudba sama o sobě zlepšuje náladu, snižuje riziko depresí a hladinu stresového hormonu v těle.

Sněhové hrátky

Pravda, teď ještě musíme počkat, až sníh napadne, teplota trochu opadne a můžeme se cvičením začít. Vytáhněte brusle, sáňky, boby a hurá do tělocviku. Bohatě bude stačit, když se půjdete projít do hlubokého sněhu, to bude pěkná makačka. Po pár sněhových procházkách budete nít nožky jako laňka. V případě, že chcete spojit příjemné s užitečným, nachystejte lopatu a dejte se do odhazování sněhu. Večer budete spát jako miminko.

Cvíčím podle DVD

Můžete si vybrat cvičení, které máte ráda. Seženete zumbu, aerobic, orientální tance i kickbox. Aby byl vidět výsledek, věnujte se cvičení u televize alespsoň dvakrát za týden. Odborníci doporučují jako zimní pohybovou aktivitu jógu. Jóga je totiž skvělá pro protažení celého těla a pro psychický odpočinek. Že jste jógu ještě nezkoušeli? Zkuste si něco stáhnout na YouTube.

Švihadlo v akci

Pes švihadlo vidíme skákat hlavně děti, jenže jde o jedno z nejjednodušších a nejúčinnějších cvičení. Skákání přes švihadlo se dá srovnat s jakýmkoli kardiovaskulárním cvičením. Při skákání přes švihadlo posílíte témeř všechny skupiny svalů. Druhý den určitě pocítíte i ty svaly, které úplně běžně nepoužíváme, například svaly v oblasti břicha. Švihadlo je výborná cvičební pomůcka, stojí pár korun, koupíte ho v každém hračkářství a navíc si ho kamkoli můžete vzít s sebou. Pokud patříte mezi ty, kteří se vymlouvají, že na cvičení nemají čas, tak tady neuspějete. Během necelých pěti minut stihnete i přes sto skoků. Dejte si patnáct minut za den a je o figuru postaráno.

Jde se uklízet

Využijte chladných dnů k důkladnému úklidu celého bytu, až příjdou teplé dny, nebude se vám do toho chtít. Drhnutí a leštění podlahy, kachliček v koupelně vám dá pěkně do těla. I vysávání je poměrně fyzicky náročné. Při takovém úklidu spálíte až 600 kalorií za hodinu. Pusťte si k úklidu hudbu a půjde to jako po másle.

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.