Mineralfit.cz

Zlepšení zraku bez operace

Kateřina Řehořová

Život bez brýlí. Pro mnohé jen nedosažitelný sen. Avšak ne tak nereálný, jak se zprvu může zdát. Kromě laserové operace, existují v dnešní době i jiné metody, jak si pomoci od brýlí.

Velkou roli hraje psychika

Metody, jak zlepšit zrak přirozenou cestou (tedy vlastním cvičením), mají většinou jedno společné. Podle nich se totiž v případě špatného vidění nejedná jen o fyzický projev, ale důležitou roli tu sehrává také psychika. Negativní psychický zážitek z minulosti, stav kdy nechceme něco „vidět“ je zpravidla spouštěčem zhoršování zraku.

Co metoda obnáší

Cviky, které se při takové metodě provádějí, jsou zaměřeny na odstranění napětí nejen v očích, ale i v celém těle. Aby člověk dosáhl uvolnění, provádí se automasáž energetických bodů, které souvisí se zrakem. Tedy například očních víček, ale i ramen a šíje. Současně je nutné posilovat oční svaly. Stejně tak důležitá je ale i práce na psychické rovině.

Cesty k těmto metodám jsou různé – existují kurzy, k dostání jsou i knihy a cd. Stále však platí, že nejvíc publikací na téma samoléčení zraku vychází v USA, kde jsou v této oblasti nejdále.

Komu může pomoci

Lidé, kteří se metodou samoléčení zraku zabývají, uvádějí, že pomoci si lze prakticky při všech očních vadách. Potíže lze zmírnit, zastavit, ale i úplně odstranit. Věk přitom nehraje žádnou roli. Zlepšit zrak si podle nich může i sedmdesátiletá babička. Za jak dlouho se to podaří, je však velmi individuální. První pokroky jsou ale prý patrné už za 6-8 týdnů.

Nic není zadarmo

Ptáte se, kdyby bylo všechno tak jednoduché, proč by lidé podstupovali rizikové operace Samoléčení zraku není zatím příliš rozšířeno a odborná veřejnost je k němu většinou skeptická.

Zatímco laserová operace je pro samotného pacienta jednodušší varianta, která nevyžaduje žádné úsilí, u cvičení je nutná pravidelnost a pevná vůle. Pokud chce člověk dosáhnout úspěchu, musí cvikům obětovat zezačátku necelou půlhodinu denně. Praxí se časová náročnost snižuje.

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.