Mineralfit.cz

Zónová dieta

Kateřina Řehořová

Zónová dieta se stala v poslední době hodně populární a to hlavně díky tomu, že jí drží známé celebrity. Cílem diety je, sestavit svůj jídelníček tak, aby obsahoval v daném poměru bílkoviny, sacharidy a tuky.

Správný poměr

Dodržováním správného poměru bílkovin, sacharidů a tuků bude Vaše tělo pracovat v jedné zóně, ve které se bude ztrácet tuk. Když se sníží příjem sacharidů, donutíte tak tělo, aby získalo energii jinde, což znamená, že v tucích nebo bílkovinách.

Hlídání cukrů

Zónová dieta je založena na hlídání obsahu cukrů v krvi. Znamená to tedy, že v první řadě musíte sledovat, kolik sacharidů přijímáte. Pokrm, který jíte, by měl obsahovat 40% sacharidů, 30% tuků a 30% bílkovin. Jedno jídlo by nemělo obsahovat více než 2000 kJ.

Výhoda zónové diety

Výhodou zónové diety je, že při ní nehladovíte. Časové rozpětí mezi jednotlivými jídly je maximálně 4 hodiny a poslední jídlo si můžete dokonce dopřát i těsně před spaním.

Co můžete jíst při zónové dietě? Drůbeží maso bez kůže Mořské plody Ryby Celozrnné potraviny Zelenina Tofu Neperlivá voda Zelený nebo ovocný čaj Co nejíst při zónové dietě? Kofein Alkohol Sladkosti Chipsy Bílé pečivo Hranolky Brambory Müsli Banány Těstoviny

Zónová dieta nepatří mezi klasickou dietu, kterou budete držet jen určitou dobu a shodíte několik kilogramů. Jde o přeměnu způsobu stravování, díky němuž si udržíte Vaší váhu, a naučíte pravidelně jíst.

Zónová dieta - jak dobít energii?

Pokud se bojíte, že při dodržování pravidel zónové diety přijdete o energii, vyzkoušejte přírodní zeštíhlující kúru Hollywood Mineral Fit Slim označenou logem ZP MV ČR.

 

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.