Mineralfit.cz

Nakupovat levně a nebo kvalitně?

Kateřina Řehořová

Kvalitní věci nemusí být nutně drahé, lze je koupit i za pár korun! Důležité je se při výběru oblečení, obuvi a doplňků soustředit na detaily.

Víte, kde nakupovat?

Oblečení, obuv i doplňky lze koupit v kamenných obchodech, na tržnicích a nebo přes internet. Nelze přesně říci, která z výše uvedených možností je pro nás nejvhodnější, každá má své pro a proti.

Výhodou kamenných prodejen je možnost si dané zboží osahat a také jej vyzkoušet, což při nákupu přes internet není možné. V případě koupě zboží v tržnici si sice můžeme zboží osahat, často ale není příležitost si jej vyzkoušet. Cenově nás vyjde oblečení a obuv nejlépe na internetu nebo v tržnici. Nemůžeme ale čekat, že za pár korun koupíme opravdu kvalitní zboží.

V kamenných prodejnách je cena obvykle vyšší, ovšem pokud narazíme na sezónní výprodej, můžeme zde zakoupit kvalitní oblečení, obuv a nebo doplňky za pár korun.

Když nakupovat, tak se slevou Rady, pro levný a kvalitní nákup Než se rozhodneme daný kousek oblečení, doplňku a nebo obuvi koupit, pečlivě si jej prohlédneme a osaháme. Pozorně si přečteme etiketu, která nás informuje o složení materiálu daného výrobku. Zdá se být etiketa nepřehledná? Nedokáže nám pomoci ani prodavač či prodavačka? Ne? Tak od takového výrobku dáme raději ruce pryč. Zkontrolujeme, zda-li jsou švy u oblečení v pořádku, pokud někde trčí nitě, raději oblečení pověsíme zpátky na stojan. Je možnost si oblečení nebo obuv vyzkoušet? Rozhodně to uděláme! Zkontrolujeme také potisk oblečení. Pokud se nám zdá, že je barva příliš sytá a mohla by po prvním vyprání vyblednout, zkontrolujeme rubovou stranu. Je rubová strana bílá a nebo podstatně světlejší, než licní strana? V takovém případě jej raději nekupujeme. Nové oblečení musí být na omak hladké, měkké a bez hrbolů. Nejsme si jisti jeho novotou? Raději jej vrátíme zpátky! V případě bot vyzkoušíme pevnost spoje a elasticitu podrážky. Také si dáme pozor na označení „módní", které je spojeno s krátkou záruční dobou. Pokud si kupujeme koženou obuv, měla by být měkká, dobře se přizpůsobit noze a být příjemná na dotyk. Obuv z koženky je obvykle tvrdá, tuhá a při zkoušení obvykle svírá nohu. Do kvalitní obuvi se vyplatí investovat. Vždy si schováme účtenky. Když se oblečení po prvním vyprání srazí, vytáhne, je plné žmolků a nebo se odbarví, vyreklamujeme jej! To stejné platí i u bot - pokud se nám během několika měsíců sešlape podrážka a nebo se někde objeví díra, neotálíme s reklamací. A to i v případě, že jsme zboží koupili na tržnici! Víte, co jíte? Čtěte si obaly potravin! Vyznáte se v podprsenkách? Boty - vybírejte ty nej

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.