Mineralfit.cz

Sama sobě kadeřníkem – 1.díl

Kateřina Řehořová

Nechte se inspirovat účesy vhodnými pro všední i nevšední příležitosti, které zvládnete sama vytvořit v pohodlí domova. Budete vypadat stylově a navíc ušetříte za návštěvu kadeřnického salónu.

Drdol vhodný pro slavnostní příležitosti i všední den

Uvolněte jeden malý pramen na každé straně hlavy před uchem. Na temeno hlavy připevněte vlasovou podložku, která je k sehnání v drogerii nebo ve specializovaných obchodech. Kolem podložky stáčejte jednotlivé prameny a každý z nich připevněte sponkou. Z afiny vytvarujte vlnu nebo patku.

Stylový rozcuch zvládnete sama

K vytvoření tohoto účesu potřebujeme postupný sestřih, proto je vhodné navštívit profesionálního kadeřníka. Stříhat doma se v tomto případě nevyplatí, nikdy se totiž neostříháme tak dobře, jak by to udělal kadeřník. Navíc každá chyba by byla na účesu vidět.

Po návštěvě kadeřníka pak už jen postačí texturovací gel a lak na vlasy, který zajistí pevnost účesu. Jednotlivé pramínky vlasů postupně gelujeme a tvarujeme „do stran".

Vlasová fontána - pro vlasy rovné i vlnité

Rozdělte si od jednoho ucha k druhému několik stejně hrubých pramenů a stáčejte je od kořínků až ke středu hlavy, kde je sepnete sponou. Vytvořte na středu hlavy culík, prameny v něm lehce natočte kulmou a rozprostřete po všech stranách hlavy tak, aby vytvářely jakousi fontánu. Prameny ukotvěte sponou a účes lehce přelakujte.

Nevíte co s ofinou? Vyzkoušejte vlnu!

Ofinu oddělíme od ostatních vlasů, lehce nagelujeme a natupírujeme. Poté vytočíme pomocí kulatého kartáče ofinu do velké vlny a připevníme k temenu hlavy. Ze zbylých vlasů vytvoříme culík a nebo drdol. Tento účes není vhodný pro protáhlý obličej a pro krátké vlasy.

Tipy pro Vaše vlasy: Sama sobě kadeřníkem - 2.díl

Sama sobě kadeřníkem - 3.díl

Trendy svatební účesy Trendy účesy na léto 2010 Extravagantní účesy nejen pro extravagantní ženy... Nechte se inspirovat účesy slavných celebrit Účesy podle tvaru obličeje Trendy účesy pro podzim a zimu 2010

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.