Diety ničí vlasy

Máte potíže s hustotou a kvalitou svých vlasů? Zapomeňte na drastické diety, neboť ty mohou být příčinou také jejich vypadávání.

Žena vytahující vlasy z hřebenu

Co všechno může způsobit vypadávání vlasů?

Na negativní vlivy, které se denně točí kolem nás, reaguje celé naše tělo. V některých případech si toho ani nevšimneme, protože se jedná o skryté potíže a tudíž je celkem úspěšně ignorujeme. Zjevné potíže, kterých si všimneme hned (např. špatná pleť, nehty či horší kvalita vlasů) bývá výsledkem buď onemocnění orgánů, nebo dlouhodobého stresu. Ke stresovým situacím lze rovněž přičíst i drastické a rychlé hubnutí, které má mimo jiné špatný vliv na celý organismus.

Pokud vám začaly vypadávat vlasy nebo se náhle zhoršila jejich kvalita a víte, že dietu nedržíte, může se jednat o onemocnění štítné žlázy, chudokrevnost a nebo horečky spojené s infekčním onemocněním. Na vypadávání vlasů se podepíší i některé léky (např. antidepresiva) nebo změna hormonů po porodu či v období klimakteria a také chemoterapie nebo ozařování. Pokud jste se ale dala na drastické hubnutí, pak počítejte s tím, že se připravujete o některé minerály, vitamíny a další důležité prvky, které naše tělo potřebuje k normální funkci.

Spočítejte si, kolik vlasů vám vypadne za den

Nemějte strach, nemusíte počítat přímo vlasy na hlavě (patrně byste se totiž nikdy nedopočítaly), spočítejte pouze ty, které najdete na oblečení, polštáři a při česání. Jestli potřebujete zásah lékaře, zjistíte, najdete-li více než sto vlasů za jeden den. Kromě sbírání svých vlasů ale můžete využít vyšetření tzv. digitálním fototrichogramem. Při něm vám lékař vyholí nepatrnou plošku na hlavě a během dvou dnů fototrichogram určí, kolik vlasů je ve fázi růstu a kolik z nich je neaktivních.

Jak získat zpět husté a krásné vlasy

Chcete-li řešit návrat původních vlasů bez lékaře, nikdy pravděpodobně nedojdete ke kýženému výsledku. Lékař podle testů pozná, co přesně vám chybí a podle toho naordinuje vitamíny a další tablety s účinnými látkami. Poradí vám také, jak změnit jídelníček, čeho se vyvarovat a co naopak posílit.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies