Hubnutí za pomoci speciálního balónku

Zavedení speciálního silikonového balónku do žaludku obézního pacienta může nejen urychlit shazování nadbytečných (a pro zdraví velmi škodlivých) kilogramů, navíc také dopomoci ke šťastnějšímu životu.

Břicho omotané metrem

Takzvaná "balónková metoda"

Takzvaná „balónková metoda" spočívá v zavedení silikonového balónku ((balónek mívá okolo 11 cm v průměru) na půl roku do žaludku. Ten je naplněn asi 400 - 700 ml zabarveného fyziologického roztoku a uzavřen pomocí ventilu.Tato metoda se provádí chirurgicky - endoskopem. Díky zavedení balónku se pacienti cítí velmi brzy sytí a plní. Nedochází tak u nich již k přejídání.

Pro koho je silikonový balónek do žaludku vhodný?

Tato metoda změny stravovacích návyků je vhodná pro velmi obézní pacienty (s Body Mass Indexem nad 30), kteří mají sklon k častému přejídání.

Obezita, jak je všeobecně známo, zvyšuje riziko cukrovky, čímž i riziko srdečních infarktů, ucpávání cév a dalších nebezpečných onemocnění, které mohou velmi razantně zkrátit délku našeho života. Zavedení silikonového balónku pacienta donutí přemýšlet o tom, co vlastně jí. Navíc jej ve většině případů donutí také k větší fyzické aktivitě, jejímž následkem se nadbytečné kilogramy rychleji odbourávají. Nemyslete si ovšem, že pouze s balónkem zhubnete. Vždy musíte myslet na to, že je důležité co, kdy a jak jíte a samozřejmě také, zda-li se pravidelně hýbete. Při pojídání chipsů u televize (i když s balónkem) toho rozhodně moc nezhubnete.

Pro koho není silikonový balónek do žaludku vhodný?

Tento zákrok není vhodný pro pacienty s častými záněty trávicího traktu, lidi s akutním vředem, s velkou brániční kýlou, po operacích a nebo bandážích žaludku. Není vhodný ani pro lidi starší 62 let, mladších 18 let, pro pacienty s léčenými kortikoidy, diabetiky na inzulínu či jinak vážně nemocné pacienty.

Jak probíhá zákrok?

Vše začíná důkladným vyšetřením, po kterém se lékař rozhodne, zda-li je pro Vás tento zákrok vhodný. Pokud ano, dohodne s Vámi vhodný termín zákroku. Před zákrokem by se nemělo jíst, pít ani kouřit. Balónek je do žaludku zaveden s pomocí endoskopu během několika minut. Přibližně 3 až 4 hodiny po zákroku můžete odejít z nemocnice domů. Balónek je z žaludku vyjmut většinou po 6 měsících.

Možná rizika

I tato metoda má svá rizika, kterým lze však kvalitním vyšetřením a následnou péčí předcházet. Po zavedení silikonového balónku do žaludku pacienta se může stát, že jej tělo nepřijme. To se většinou projevuje velmi častým zvracením. V tomto případě je nanejvýš vhodné jeho odstranění. Často také dochází k poškození cév v místě spojení žaludku s jícnem, dále pak ke vzniku žaludečního vředu či ke spontánnímu splasknutí balónku.

Zavedení silikonového balónku do žaludku něco stojí...

Cena za aplikaci balónku včetně ostatní péče se pohybuje od 30 000 korun výše.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 6 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies