Invazivní lifting

Váháte, zda zvolit invazivní lifting? Přečtěte si, jaké výhody či nevýhody má a jestli stojí za to jej upřednostnit před neinvazním liftingem.

Žena držící u pusy jahodu

<!-- -->

Invazivní lifting je na ústupu

Stárnutí se zastavit nedá, lze ho na pár let pouze zpomalit a to hned několika způsoby. Dnes se však podíváme na invazivní lifting, který řeší vypnutí obličejových částí chirurgickou cestou. Invazivní lifting je sice na ústupu, ale v některých případech se jiný způsob nedoporučuje. Pacienti s mírně povislou pokožkou nebo mírně vrásčitou pokožkou mohou využít jiné metody, které podle uvážení doporučí i jejich lékař.

Vypnutí pokožky chirurgickou cestou se provádí u horní části obličeje (čelo, obočí), střední i dolní části (krk). Nejčastějšími kandidáty pro chirurgické vypnutí kůže obličeje jsou lidé starší 40 let, vždy ale záleží na konkrétním jednotlivci a stavu povolené či jinak narušené kůže. Budoucí pacient by neměl být vážně nemocný, měl by dodržovat zdravý životní styl a měl by být nekuřák, případně nekouřit několik týdnů před zákrokem a neméně důležitou součástí předoperačního cyklu je naprosté zdraví pacienta. To znamená, že by neměl prodělat nejméně 3 týdny před operací výraznější virové nebo jiné onemocnění.

Průběh face-liftingu

Před každou operací je nutná konzultace s vaším lékařem, který vám vysvětlí její průběh, včetně zvolené anestezie a pooperační rekonvalescence. Postup liftingu je závislý na technice vašeho chirurga, nicméně jednotlivé kroky jsou neměnné. Řez se provádí buď před, nebo za ušním boltcem (vždy záleží na stavu pacienta). Kůže se vypne a její přebytečná část se odřízne.

Po operaci je nutné 3-5 dní nosit stahovací obvaz (bandáž), jenž zamezí povolení tkáně, rovněž zmírňuje otoky a nedovolí, aby se shromažďovala tekutina. Drény se odstraňují druhý nebo třetí den po operaci a stehy zhruba po sedmi dnech. Doba rekonvalescence je závislá na rychlosti hojení, většinou ale trvá dva týdny. Fyzickou zátěž je nutné vynechat po dobu jednoho měsíce.

Výhodou invazivního liftingu oproti jiným metodám je především jeho dlouhotrvající efekt (10-15 let), jeho nevýhodou mohou být nerovnosti v obličejové části nebo viditelné jizvy.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies