Jak na zářivý úsměv?

Zubní sklovina bohužel propouští barvu zvanou “dentin”, u které postupem času dochází k žloutnutí. Zoubky žloutnou vlivem stárnutí, ale i kvůli některým věcem, které sklovinu zabarvují.

bílé zuby

Patří tu například kouření, pití kávy, čaje nebo vína, sklovinu také obarvují borůvky, marmelády a různé bylinné tinktury. Naše zuby žloutnou i kvůli červené řepy, sójové omáčky, nadměrného přísunu fluoru a kvůli působení barviv z potravin. Pak už vám může pomoci jen bělení zubů.

Domácí bělení zubů

Když si budete chtít zoubky vybělit v klidu domova, můžete si vybrat ze spousty různých bělících produktů. V obchodech najdete pasty, gely, bělící pásky a tyčinky (pera). Tyto produkty jsou dostupné a oproti profesionálnímu bělení ušetříte více peněz. Tato varianta je tedy mnohem levnější, avšak mějte na paměti, že už nemusí fungovat tak, jak slibují reklamy. Také si můžete své zuby i dásně poškodit. Bělící prostředky mohou aplikovat pouze lidé, kteří mají zdravý a dobře ošetřený chrup.


Některé bělící pasty mohou být příliš agresivní, takže poškodí zubní sklovinu. Držáky na bělící gel většinou špatně drží a když se vám bělící gel dostane na dásně, můžete si je i popálit. Kromě toho si můžete přivodit i bolest v krku či žaludku.


Na bělení zubů můžete bezpečně vyzkoušet kurkumu, ano čtete správně. Toto extrémně barvící koření udělá s vaším chrupem pravý opak. Posuďte sami, výsledky uvidíte opravdu rychle!


Dalším neškodným způsobem je ošetření zubů kokosovým olejem smíchaným s jedlou sodou. Zuby takto čistěte alepsoň třikrát týdně.

Profesionální bělení zubů

Pokud nechcete nic riskovat, zbývá už jen jediné řešení - svěřit se do rukou profesionálů. Ti už vědí, jak na to. Ale nejprve vás musíme upozornit, že oni rozhodnou, zda jsou vaše zuby natolik zdravé, aby snesly tento zákrok. Když bude vše v pořádku, dosáhnete maximálního bělícího účinku v krátkém čase, neboť se k tomu využívají vysoké koncentrace účinných látek v kombinaci s bělícími lampami.


V některých případech budou vaše zuby zářivě bílé i po jediném sezení v ordinaci. Bělící lampy spadají do tzv. chemického bělení zubů. Vaše zuby ale mohou být vyběleny i mechanickým způsobem, při kterém se využívá “pískování”. Jedná se o profylaktický prášek, který se smíchá s vodou a pod tlakem se aplikuje na vaše zuby. Mechanické bělení zubů je rozhodně šetrnější ke sklovině než to chemické.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies