Léčíme se mlékem

To, že mají mléko a mléčné výrobky příznivý vliv na naše celkové zdraví, ví snad každý. Možná vás ale překvapí, co všechno konzumace těchto produktů ovlivňuje.

Muž líbající své dítě sedící u stolu

Vyšší příjem mléka a vápníku je spojen s nižším rizikem vzniku kolorektálního karcinomu

Studie ukazují, že lidé, kteří pravidelně pijí mléko, mají nižší riziko vzniku kolorektálního karcinomu. Za hlavní prospěšný faktor je považován vápník a vitamin D. Svou úlohu mohou sehrávat také u zakysaných mléčných výrobků přítomná probiotika.

MlékoMléčné výrobky a žaludeční vředy

Žaludeční vředy trápí nejednoho z nás. Za jejich vznik jsou vedle uspěchaného životního stylu zodpovědné i naše stravovací zvyklosti. Řiďme se tedy výsledky studií, které prokazují, že vyšší příjem fermentovaných (zakysaných) mléčných výrobků (jogurty, zákysy, kefíry) je spojen s nižším výskytem vředové choroby.

Mléčné výrobky a průjmy

Dobrali jste vy nebo vaše děti antibiotika a pak vás následně trápily zažívací potíže Na příště mějte na paměti, že je dobré současně s antibiotiky užívat jogurty. Ukazuje se totiž, že konzumace jogurtu v průběhu léčby antibiotiky snižuje výskyt a závažnost průjmů. Mléčné výrobky obsahující Lactobacily také omezují závažnost rotavirových průjmů u dětí a mají své uplatnění i v prevenci respiračních onemocnění u dětí.

Mléčné výrobky a ovlivnění zánětlivých parametrů

Pravidelná konzumace mléka a mléčných výrobků je prospěšná i z hlediska zánětu. Lidé, kteří konzumují týdně více než 14 porcí mléka a mléčných výrobků, mají nižší hladinu parametrů, jež způsobují záněty, než ti, kteří v týdnu konzumovali méně než 8 porcí mléka a mléčných výrobků. Konkrétně se jedná o CRP (C-reaktivní protein) – hladina nižší o 29 %, o IL-6 (interleukin-6) – hladina nižší o 9 % a TNF-α (tumor nekrosis factor- α) – hladina nižší o 20 % nižší hladinu. Pokud chcete vědět o pozitivním vlivu mléka a mléčných výrobků na náš organismus, podívejte se na www.bileplus.cz.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies