Mango a jeho příznivé účinky
Kateřina Řehořová
16.06.2006
Mango je původem z Indie, ale nyní se pěstuje na mnoha místech světa s teplým klimatem. Mango je v obchodech k dostání celoročně. Pecku můžeme zasadit do květináče a oživit si tak byt hezkou rostlinou.
Mango a jeho příznivé účinky
Mango je původem z Indie, ale nyní se pěstuje na mnoha místech světa s teplým klimatem. Mango je v obchodech k dostání celoročně. Pecku manga můžeme zasadit do květináče a oživit si tak byt hezkou rostlinou.
Účinné látky manga
Mango má velký obsah vitaminu E, C, B a karotenu. Vitamin C posiluje buňky, vitamin A chrání sliznice, vitamin B je nepostradatelný pro syntézu bílkovin, podporuje dobré nervy a klidný spánek. Mango má také množství minerálních látek a stopových prvků- měď, hořčík, mangan, draslík a zinek, které mají vliv na hezké vlasy, pleť, kladně působí na štítnou žlázu a hormony.
Mango a jeho zralost
Zralé mango nesmí být ani příliš měkké, ani příliš pevné. Plod se poddá tlaku prstů. Nasládlá vůně manga nemusí být známkou jeho zralosti, ani sladkosti. Mango konzumujeme čerstvé a vychlazené.
Mango a jeho příznivé účinky na lidský organismus
- prevence infekcí a nachlazení
- chrání sliznice
- podporuje biosyntézu v buněčném jádře
- pomáhá při únavě očí
- dodává pokožce a vlasům barvu
- má uklidňující účinky
- dodává energii
- pomáhá při špatném usínání
Jak se vám líbil článek?
Hodnocení:
3.5
Počet:
2
Nejlepší:
4
Nejhorší:
3
Diskuze