Máte sedavé zaměstnání?

Při sedavém zaměstnání se musíte hlídat. Stravovat se bufetovým způsobem, po práci odpočívat, není to pravé. Takhle půjdou kila rychle nahoru. Ale jak teda jíst? Práci změnit nemůžete a propadáte panice, jak to bude s vaší postavou? Máme pro vás řešení!

Muži pracující na počítači

Stačí dodržovat několik zásad zdravého stravování, návyků a mít nějaký ten pohyb. Je to přece vaše zdraví!

Pitný režim při sedavém zaměstnání

Každý dospělý člověk by měl denně vypít asi dva litry tekutin, v horkých letních dnech ještě o litr víc. Právě při sedavém zaměstnání dbejte na minimum kalorií i v nápojích. Volte čistou vodu, ovocné a bylinkové čaje, minerální vody. Máte-li rádi kávu, vždy si k ní přidejte sklenici vody, abyste tekutiny doplnili.

Sedavé zaměstnání - zdravý oběd

Snažte se vyhýbat asijským nudlovým polévkám. Bývají tučné, obsahují příliš "éček" a jsou nadměrně slané. Nevhodné jsou také polotovary, zalévající se horkou vodou (těstoviny či rýže v kelímku, atd.). Volte raději čerstvé potraviny, noste si dostatek ovoce a zeleniny, není problém si den předem připravit doma něco dobrého a zdravého. Možností je i rozvoz jídel do domu nebo kanceláře - salát či méně kalorické hlavní jídlo se v nabídce vždycky najde.

Pravidelnost jídel při sedavém zaměstnání

Jezte pravidelně, minimálně pětkrát denně. Během pracovní doby si rovnoměrně rozdělte porce jídla. Naučte se snídat. Intervaly mezi jídly by neměly být delší než tři hodiny. Neodbývejte se ve spěchu a najezte se v klidu. Doma byste po sedmé hodině už neměli jíst (tělo večer přepne na "pomalý" režim a potravu už nestihne strávit).

Nutnost pohybu při sedavém zaměstnání

Na pravidelný pohyb nezapomínejte! U sedavého zaměstnání je hodně důležitý. Vyčleňte si minimálně dva dny v týdnu a zacvičte si. Dobrá je i svižná chůze cestou do práce a z práce. Během pracovní doby se několikrát protáhněte či projděte, vaše tělo změnu ocení.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies