Proč je rýma u mužů mnohem vážnější než u žen?

Bolest vnímá každý jinak. Říká se, že práh bolesti je u žen nižší, ale muži ji zvládají hůře. Mimo domov se vám to, že jsou muži větší “bebíčkáři”, může zdát vtipné, ale před mužem byste nikdy neměla dávat najevo, co si o tom doopravdy myslíte. Raději se jen chápavě usmějte a co především, musíte se to naučit tolerovat.

kapesníčky jsou při rýmě nezbytnou záležitostí

 

Rýma - proč ji muži snášejí hůře?

 

Dle odborníků za to mohou hormony. Díky ženským hormonům se tělo může lépe chránit, neboť dokáže zmobilizovat imunitní systém. Silnější imunitní systém si pak s rýmou poradí lépe a rychleji. Také se díky hormonům ženy vyhnou pokročilejšímu stádiu nemoci. Vědci tvrdí, že příroda více chrání ženy, neboť jsou ženy nezbytné pro pokračování rodu - musí se starat o děti.

 

Ale tato výhoda je bohužel časově omezená. Když se ženy dostanou do neplodného věku (menopauza), tak už neexistuje důvod zvýšené ochrany, proto je pak i pro ženy obyčejné nachlazení noční můrou. I muži moc dobře ví, že se na rýmu neumírá, ale v podstatě se nejedná o rýmu samotnou. Trpí především jejich ego. Je jim zle, cítí se slabí a už to prostě nejsou ti neporazitelní samci. Pro muže je prioritní zajistit rodinu, tudíž potřebují být zdraví, aby mohli vydělat dostatek peněz.

 

Muži neradi vidí, že nejsou tak neporazitelní, jak si mysleli. Ženy jsou oproti mužům pragmatičtější, co se přístupu k nemoci týče. Ženy ví, že nejsou neporazitelné. Nevnímají onemocnění jako projev slabosti. Ženám je totiž od malička dovoleno, aby si kdykoliv poplakali. Nikdo jim za to nevynadá nebo jim neřekne, že jsou citlivky. Ženy se odjakživa vnímali jako křehčí stvoření, které se musí bránit a opatrovat. Proto onemocnění berou jako normální věc.

 

Největší chybou mužů je špatný přístup k prevenci a zdravému životnímu stylu. Jedou na plný plyn, věří si, že jsou nezlomní a silní a že všechno zvládnou. Ale pak je najednou něco skolí a neví, co dělat. Muži také často podceňují preventivní prohlídky. Bez nich jim ale hrozí, že je může skolit i něco vážnějšího - třeba infarkt. Bez pravidelných prohlídek doktoři nemohou včas odhalit vážnější onemocnění a v pozdějším stádiu některých onemocnění už pak ani doktoři bohužel nic nezmůžou.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies