Syrová dieta je založena na principu konzumace nevařeného jídla. Nejde o to, přejít ze dne na den na syrovou stravu. Měli byste však mít na paměti, že některé potraviny úplně zbytečně tepelně upravujete. Ohřívání potravin při teplotě nad 46°C vede ke zničení vitaminů a enzymů podporujících trávení. I při této dietě je nutné pravidelně jíst (tedy alespoň 5x denně) a pít dostatek tekutin (neslazené minerálky, bylinné čaje, atd.).
Příznivé účinky syrové dietyTato dieta, přesněji řešeno detoxikační kůra, dodá tělu spoustu vitamínů, minerálů, vlákniny a enzymů potřebných ke správnému trávení. Syrová strava pomáhá pročišťovat organismus a podporuje imunitní systém. Navíc zabraňuje tvorbě nádorových buněk a usazování nebezpečných látek, které jsou pro naše tělo velmi škodlivé.
Pokud dietu založenou na syrové stravě budete dodržovat, přejdete migréně, bolestem zubů, poruchám tvorby krve a mnoha dalším onemocněním.
Syrová dieta - vhodné potravinyOvoce a zelenina (kupujte pouze ovoce a zeleninu, které nejsou chemicky ošetřené), ořechy, semena, obilniny, luštěniny, rostlinný olej lisovaný za studena.
Syrová dieta - nevhodné potravinyMaso (nekonzumujte tepelně nezpracované maso, hrozí riziko alimentárních nákaz) a vše, co je tepelně upravené. Nevhodné jsou také sladkosti včetně čokolády, sladké nápoje či sušené ovoce.
Jak dlouho držet syrovou dietu?Dlouhodobé držení syrové diety není moc vhodné. Dietologové doporučují pouze několik dnů, kdy poslouží jako účinná detoxikační kůra.
Znáte „barevnou" dietu? Zumba - novodobý fenomén ve světě fitness Hubneme pomocí vhodných bílkovin Makrobiotická dieta Dieta podle povahy Hubneme po 30., 40. a 50. roce života