Znáte „barevnou“ dietu?

To, že barvy mají pozitivní vliv na lidský organismus je známo. Věděli jste však o tom, že se dá pomocí nich také hubnout? S pomocí červených, žlutých a zelených pochoutek snadno docílíte krásné postavy, zlepšíte si náladu a navíc spálíte tukové zásoby.

Několik druhů ovoce

Princip barevné diety

Dodržovat barevnou dietu neznamená vzdát se oblíbených jídel, důležité je, abyste střídali všechny dostupné druhy ovoce a zeleniny ke každému jídlu. Zpočátku se nemusíte ani vzdát oblíbených dobrot. Postačí, když denně sníte navíc například rajče, vypijete sklenici pomerančové šťávy či sníte okurkový salát. K tomu ještě odolat čokoládovému pokušení a omezit denní přísun tuků.

Červená barva potravin

Červená barva představuje lásku, náruživost, energii. Červená povzbuzuje a dodává životní energii. Mezi takzvané červené potraviny patří rajčata, ředkvičky, červená řepa, červená kapusta, chilli papričky, hroznové víno, jahody, maliny, rybíz, třešně, červený rybíz, třešně, červený meloun, fíky, atd…Tyto potraviny obsahují červené barvivo lykopén - látku, která posiluje imunitní systém a obsahují vitamin C. Některé obsahují i hořčičný olej, který startuje spalování i tukových rezerv.

Oranžová a žlutá barva potravin

Psychologové tvrdí, že žlutá povzbuzuje dobrou náladu, podporuje energii a veselost. Žluté a oranžové ovoce (ananas, banány, citrony, mango, broskve, pomeranče) a zelenina (brambory, dýně, kukuřice, mrkev a paprika) jsou plné karotenu. Vitamin A a betakarotén působí jako přirozený antioxidant, který zbavuje tělo škodlivých látek a chrání proti působení volných radikálů. Kromě toho jsou žluté a oranžové potraviny bohaté na vlákninu, která ulehčuje srdci, podporuje krevní oběh a stará se o odbourávání tuků.

Zelená barva potravin

Zelená je barvou života, přírody a růstu. Harmonizuje a uklidňuje podrážděné nervy, pomáhá při vyčerpání a podporuje optimismus. Mezi takzvané zelené potraviny patří bylinky, listové saláty, hroznové víno, kiwi, řeřicha, fazole, okurky, angrešt, hrušky, špenát, hrášek. Tyto potraviny jako jedny z mála obsahují kyselinu listovou – ta je neodmyslitelná při dělení buněk a krvetvorbě.

Hormony cloumají s naší váhou

Hubněte s partnerem

Dna a dieta jako součást léčby

10 extra tipů pro dokonalé tělo

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies