Dieta podle povahy

Neustále se snažíte zhubnout, ale marně? Možná k sobě máte špatný přístup. Pokud jste například líná cvičit a nutíte se pohybu, dietní plán vás akorát znechutí a časem jej vzdáte. Vyzrajte nad sebou konečně tak, aby vás hubnutí bavilo a tím také konečně nabralo vysněného cíle!

Rozepnuté kalhoty obézního člověka

Zaneprázdněná

Jste neustále v jednom kole, na pohyb proto nemáte vůbec čas. Jíte spíše nárazovitě, nepravidelně, a sem tam zhřešíte zákuskem nebo kalorickou bombou ve fast foodu. Vaše nadváha není příliš velká, ale pár kilogramů dole by vám pomohlo cítit se ve svém těle lépe. Jak ale zhubnout, když nemáte vůbec čas na sportování či vyvařování zdravých jídel?

Zaměřte se na složení jídelníčku. Místo fast foodu si zajděte do kvalitní restaurace a dejte si rybu a zeleninový salát. Nezdravé pamlsky vyměňte za ty zdravější. Neustále u sebe mějte kousek ovoce nebo zeleniny pro zahnání hladu a hodně pijte – nejlépe neperlivé vody a zelený čaj. Pokud hřešíte nebo se přejídáte, jste-li ve stresu, začněte vstávat o patnáct minut dříve a zahajte den jógou, která vás vnitřně zklidní. Nedostatek času na cvičení můžete vyřešit také tím, že místo výtahu a MHD začnete využívat vlastní nohy.

Požitkářka

Ze všeho nejvíce milujete jídlo, což je problém sám o sobě. A aby toho nebylo málo, ráda mlsáte u televize a k smrti nerada sportujete. Jenže právě láska k vaření vám může pomoci proklínané kilogramy shodit.

Vyzkoušejte potraviny dosud nevyzkoušené, začněte experimentovat. Existují i zdravá a přitom velmi chutná jídla s minimem kalorií! Do sportu se nenuťte, jen byste k pohybu získala ještě větší odpor. Abyste ale byla v dobré fyzické kondici, což hubnutí jen podporuje, osvojte si cviky formující postavu – například pilates, powerjógu nebo body styling. Choďte často pěšky, třeba na procházky se psem.

Sportovkyně

Obvykle nemáte se svou váhou problém, jste totiž sportovně založená a přebytečné kilogramy snadno vyběháte. Může se ale stát, že si vlivem úrazu nebo deprese uděláte nedobrovolnou pohybovou pauzu a kilogramy jdou nahoru raz dva. Co teď?

Nejdříve musíte zpátky získat duševní pohodu. Dopřejte si saunu, masáže, zkrátka cokoliv vám zvedne náladu. Pak se vrhněte zpátky do sportování. Jste omezeni úrazem? Nějaký druh pohybu si jistě i tak najdete. Zlomená noha například nevylučuje posilování ostatních částí těla. Do doby, než budete zase plně „funkční“ omezte příjem vysoce kalorických potravin.

Nesebevědomá

Vaším hlavním problémem je nedostatek sebevědomí. Deprese a pocity nespokojenosti doslova zajídáte. Potřebujte nejdříve vyléčit duši, jinak se nikdy dále neposunete.

Vyzkoušejte cokoliv vám pomůže zvednout si sebevědomí a zlepšit pocit ze sebe samé. Splňte si své sny, dělejte, co vás baví. Pomáhá také běh, plavání nebo jízda na kole – rychle vyplavují endorfiny, hormony dobré nálady. Velký přínos pro vás mohou mít břišní tance, díky kterým si uvědomíte svou ženskost a začnete se mít konečně ráda. Pokud nepomůže nic, nebraňte se návštěvě psychologa.

Party girl

Ráda se bavíte, jenže s návštěvami večírků jsou spojené i kalorie navíc – chlebíčky, jednohubky, šampaňské.. Kdo by odolal? Stejně tak ráda mlsáte doma a těžko si své dobroty odříkáte. Na parketě to ale umíte pořádně rozjet a právě toho můžete skvěle využít!

Přihlaste se do kurzů zumby, salsy nebo třeba street dance a na příští party ukažte, co nového jste se naučila. A kilogramy půjdou dolů! Protože máte ráda společnost, vhodné jsou pro vás i skupinové sporty jako je například volejbal nebo aerobic, kde nehrozí, že byste cvičila o samotě. Pokud chcete hubnutí ještě uspíšit, před návštěvou párty se najezte, nehrozí pak, že spořádáte hromadu chlebíčku. Pozor také na alkohol – místo vína si dopřejte raději méně kalorický vinný střik a vůbec alkohol hodně prokládejte nealkoholickými neslazenými nápoji.

Hubnutí pod dohledem

Dieta podle krevních skupin

Hubnutí podle ročního období

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies