Vyzrajte na puchýře

Všichni máme nějakou tu zkušenost s puchýři za sebou. Proč se vytvářejí? A můžeme tomu nějak zabránit? Někdy se jim můžete vyhnout, základem je prevence.

boty

Puchýře - jak vlastně vznikají?

Většina puchýřů vzniká z nošení nevhodné obuvi - přesněji kvůli špatné velikosti. Není přece nic lepšího, než si koupit krásné nové lodičky a vyrazit do města na celodenní maraton. Pokud se chcete vyhnout puchýřům, raději si je nejprve pomalu “rozchoďte”. Tyto puchýře jsou otlakové, ale existují i další typy. Extrémní teploty mohou způsobit spáleniny či omrzliny, na kterých se vytvoří bolestivé puchýřky.

 

Puchýře mohou vzniknout i kvůli různým chemikáliím. Může to být nevhodná kosmetika, rozpouštědla a čistící prostředky, saponáty a jiné. Když nás bodne hmyz, také se může po bodnutí objevit puchýřek. Pak bychom ještě měli zmínit i nákazy nejrůznějšího druhu, jejichž projevem jsou také puchýře. Do takových nákaz patří plané neštovice, lišej či opary.

Můžete se jim vyhnout, stačí dodržovat zásady prevence

Když jste venku na sluníčku, nezapomínejte používat opalovací krémy, mléka či oleje s vysokým ochranným faktorem. Pokud se vydáte naopak do chladnějších končin, vězte, že dokonalá výstroj je základ. Sežeňte si tu správnou a vhodnou výbavu a pamatujte i na kvalitní stany a další maličkosti, které vás před krutým počasím zvládnou ochránit.

 

Měli byste svým dětem odstranit z dosahu všechny nebezpečné věci, které by jim ony bolestivé puchýřky mohly způsobit. Máme na mysli čistící prostředky, saponáty, šňůry třeba od rychlovarné konvice a další podobné věci. Pokud se rozhodnete použít chemické čističe, pamatujte raději na svou bezpečnost a používejte rukavice, aby se chemikálie nedostaly do styku s pokožkou.

 

Vždy si všímejte počátečních příznaků. Můžete tak zabránit vytvoření puchýře. Nejčastěji ucítíte pálení v místě, kde se začínají tvořit. Pokud to vypadá, že to bude opar, co nejrychleji si aplikujte mastičku či náplast na opary. Jestli poznáte, že se jedná o otlakový puchýř z bot, pak si na něj přiložte dostatečně širokou náplast (bez polštářku), abyste celou oblast zakryli a zabránili tak dalšímu tření.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 2 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies