Zbavte se překyselení organismu

Trápí vás pálení žáhy? Nebo třeba bolest kloubů, hlavy, stálá únava a zažívací potíže? To všechno může být příznakem překyselení organismu. Aby tělo správně fungovalo, musí v něm vládnout rovnováha. Znamená to i mimo jiné, správný poměr mezi zásadami a kyselinami. Nadbytek kyselin totiž způsobuje nebo zhoršuje drtivou většinu nemocí.

nápoje

Podle významných světových autorů totiž není možno téměř onemocnět, podaří-li se nám udržet správnou zásadito-kyselou rovnováhu v organismu. Tu vyjadřuje číslo známé jako pH. Správné hodnoty tohoto čísla se pohybují od 7,3 do 7,7. Vyšší i nižší hodnoty pH přitom pro náš organismus mohou být nebezpečné.

 

Mezi nemoci z překyselení patří: chronická únava, otoky, alergie, ekzémy, astma, artróza, artritida, osteoporóza, gynekologické záněty a výtoky, zácpa, průjem, neplodnost, cukrovka, nadváha a onkologická onemocnění.

Jak zjistíme, že je náš organismus překyselený?

Jednoduše. Pomocí testovacích proužků, které zakoupíme v lékárně. Použijeme je přesně podle návodu. V případě, že zjistíme, že náš organismus obsahuje více kyselin, než je zdrávo, máme tady pro vás několik rad, jak to napravit.

Co způsobuje překyselení?

Mezi dodavatele kyselin patří zejména živočišné produkty jako maso, vejce, uzeniny, ryby, vajíčka, mléko a mléčné výrobky, dále například káva, cukr, sladkosti, alkoholické nápoje, kakao a luštěniny.

Především nadměrnému požívání alkoholu se pokuste vyhýbat, jestliže chcete překyselení předejít.

Jaké jsou zásadotvorné potraviny?

Především veškeré zralé ovocné plody, banány, zelenina, obilné klíčky, za studena lisované oleje, proso, rýže, pohanka, bylinkové čaje, lněná semínka, ořechy, mandle a sezam.

Dopřejte si proto dostatek ovoce a zeleniny, zeleninové polévky, saláty k jídlu nebo třeba pečivo s ředkvičkami, pažitkou, sušené ovoce v müsli apod. Pokud byste se chtěli stravovat vyváženým způsobem, žijte podle pravidla 80 ku 20 - tedy podíl kyselinotvorných potravin by neměl činit víc než 20 procent celkového jídelníčku.

 

Klidně si dejte občas sklenku vína nebo šálek kávy - ovšem beze strachu. I ten by totiž mohl překyselit váš organismus. Jestliže se vám podaří alespoň částečně odkyselit vaše tělo, rychle pocítíte výsledky. Celkový zdravotní stav se zlepší, zažívání bude opět dobře fungovat. Posílíte svůj imunitní systém, poruchy zdraví se zmenší, tělo se lépe prokrví a budete se cítit mladší a více svěží.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies