Zeptejte se hvězd: Kudy od nemoci - pro váhy

Nemoc si bohužel nevybírá, a je jí úplně jedno, jestli člověk zlobil, nebo byl celý rok hodný jako váhy. A protože váhy nepatří zrovna mezi nejtužší a nejodolnější lidi, radši by se měly informovat o tom, co je k nemoci vede, nebo co jim od ní naopak pomůže.

Kreslené váhy

Váhy - Šlechetní srabi

Vitalita vah je poněkud podivná. Jako znamení vzduchu jsou znamením mysli, a proto právě tam nejčastěji začínají jejich fyzické problémy. Váhy jsou totiž více než všechna ostatní znamení něčím, čemu já říkám "umělí lidé". Jejich životní síla nepramení z přírody, přímo nesouvisí s pohybem ani radostí a je těžké ji čímkoliv hmatatelným udržet v rovnováze. Život vah je z největší části vždy určován tím, co si samy vymyslí, jejich nápady a přesvědčení se velmi rychle a přímočaře stávají realitou. Pokud se tedy váhy rozhodí psychicky, a že kolísají skoro pořád, promění se tato psychická nevyrovnanost v tělesnou a ejhle, objeví se nemoc, která je téměř dokonalou metaforou psychického problému. Klíčové je tedy rozumět tomu, po čem váhy touží a co je vlastně může rozhodit. Váhy touží jednoduše po dokonalosti, bohužel na jejím dosahování nic jednoduchého není. Dokonalost pro ně představují jevy jako krása, harmonie, pohodlí, láska, pravda a podobné ideální věci. Lidský život ale nebyl navržen tak, aby byl ideální, je to spíš taková houpačka nebo horská dráha mezi pozitivními a negativními extrémy. To má na psychiku vah ten dopad, že se u nich pořád střídají psychické výšky a hloubky, které korespondují se zdravím a s nemocí. Proto se jim spíše vyhýbají trvalé nemoci, ale to je tak jediný klad. Jsou také obzvlášť náchylné k psychickým poruchám, především k úzkostným neurózám a k schizofrenii (rozštěpení v důsledku odmítnutí krutého světa) nebo různým klamným představám. Váhy zkrátka potřebují žít v harmonickém prostředí, jinak se sesypou jak domeček z karet.

 

Prokletí frustrace z nepříjemna

Konkrétní fyzické projevy psychických problémů u vah často souvisí s tím, že váhy vládnou ledvinám a vylučovací soustavě. Může to sahat od relativně komických banalit až po život ohrožující stavy, v závislosti na vážnosti momentální psychické nevyrovnanosti, délce jejího trvání a na jejím kvalitativním druhu. Tak napříkald, pokud trpí váha strachem nebo stresem, může to vést k nočnímu pomočování nebo celkové inkontinenci. Pokud je naopak dlouhodobě rozčílená, zvedne se jí krevní tlak a ledviny jí začnou pozvolna selhávat. Obecná frustrace a deprese, která trvá delší dobu, může zase vést k extrémně nepříjemným ledvinovým kamenům nebo v lepším případě (i když na tom nic dobrého není) k podlehnutí odolné infekci močových cest. Paradoxní je na tom především to, že onu frustraci v první řadě způsobila neschopnost váhy vyrovnat se s něčím nepříjemným. Ledvinové kameny jsou v takovém případě zřejmě jedním z těch krutějších způsobů, jakým nás vesmír učí psychické odolnosti. Nebo může jít o ukázku toho, že ty ostatní nepříjemné věci možná nejsou zas až tak úplně nepříjemné (v porovnání s něčím tak bolestivým, jako jsou ledvinové kameny). Váhy samozřejmě můžou onemocnět i jakkoli jinak, ale principy zůstávají pořád stejné. Pokud tedy chtějí zůstat zdravé, musí se podařit jedna ze dvou věcí: buďto se naučí vyrovnanosti, třeba skrze zenovou meditaci nebo něco podobného, nebo se jim podaří obklopit se samými příjemnými lidmi, najdou příjemný domov a příjemné pracovní prostředí a budou se toho všeho držet. A jestli vám záleží na zdraví nějaké váhy, jak fyzickém, tak psychickém, hlavně je prosímvás nestresujte, netlačte do konfliktních situací a nevnucujte jí žádná ultimáta. Vaše váha pak bude spokojená a tím pádem i těšící se pevnému zdraví, alespoň v rámci jejích genetických možností.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies