10 triků, jak vypadat mladší

Máte pocit, že potřebujete trochu omladit? Zapomeňte na plastiky a naučte se pracovat s tím, co vám nadělila příroda. Stárněte s grácií, jen tak nebudete vypadat směšně.

Obličej starší ženy

Stárnutí berou obě pohlaví přibližně stejně těžce. Na ženách je ale od určitého věku každý další rok znát mnohem více než na mužích. Přicházejí totiž o hormon mladistvosti, o estrogen, který jejich tělo udržovalo pevné, pružné a bez vrásek. Je to zkrátka nevyhnutelná etapa života, se kterou se však dá pracovat.

Omlazení není běh na dlouhou trať, ale také toho nedocílíte za jeden týden. Chce to čas, pokud jste se dosud zanedbávali. A začít byste měli uvnitř.

Myslete pozitivně

Možná se vám tento krok zdá jako klišé, ale věřte, že naše mysl má na nás obrovský účinek. Nezabývejte se věcmi, které neovlivníte. Smiřte se, vytěsněte nedůležité a pusťte do ní všechno krásné. To, jak se cítíme uvnitř, se odráží na naší vnější skořápce.

Hydratace

Že už jste o hydrataci četli alespoň stokrát, ale stejně tomu nevěnujete pozornost? Chyba a pouze vaše škoda. Dvě kávy za den, jeden ovocný čaj a sklenice vody je sakra málo. Lidské tělo je z přibližně 70% složeno z vody. Pokud jí tělu nedodáte v potřebném množství, vaše kůže bude vysušená a vrásčitá, nenaředí se vám krev a budete se stále cítit unavení.

Jídelníček

Do něho zařaďte co nejvíce zeleniny a ovoce. Máte-li možnost, vždy vybírejte potraviny, které se vypěstovaly u nás a nejlépe sezonní. Vzdejte se alespoň na pár dní v měsíci uzenin, těžkých majonézových salátů a tradiční české kuchyně. Vyzkoušejte středomořskou stravu, je lehká a velice zdravá.

Kouříte, pijete?

Myslete na to, že kouření a pití alkoholu (byť jedna sklenička denně), vám přidá i deset let navíc. Nemůžete-li přestat ani s jedním, alespoň se snažte pití i kouření omezit na minimum.

Pohyb

Zásadním krokem k omlazení je přiměřený dostatek pohybu. Nemusíte zrovna začít navštěvovat fitness centrum, stačí každodenní procházka, při níž nachodíte zhruba pět kilometrů. Svižná chůze vás pěkně nastartuje a nezapomeňte se pěkně napřímit. Shrbená a kulatá záda vám roky neuberou.

Jak se oblékat? Střízlivě

Ani nudné ani ztřeštěné. Prostě něco mezi. Zvolte pěkné a elegantní oblečení, které působí mladistvě, ale přitom lichotí vašemu věku. Používejte barvy, nebojte se jich.

Zrádné sluneční paprsky

Opálená kůže vypadá sexy téměř v každém věku, nikoli už vrásky nebo pigmentové skvrny z pravidelného opalování. Chcete-li se jim vyhnout, používejte samoopalovací spreje či krémy. Kůže bude vypadat opáleně a navíc bude pěkně hydratovaná.

S make-upem a líčením opatrně

Velmi častá chyba stárnoucích žen  - příliš mnoho make-upu na pokožce obličeje. Mají totiž tendenci schovat pod ním vrásky, které se ale naopak ještě více zvýrazní. Místo make-upu můžete použít BB krém, který vaši pleť sjednotí a vrásky nevyniknou jako s make-upem. Při líčení se snažte používat světlejší barvy na oči i rty. Zde postačí jen lesk s tělovou konturkou rtů, která zamezí rozpíjení rtěnky či lesku.

Krásný úsměv

Ten je u každé ženy nepostradatelný. Nechte si opravit všechny zuby, choďte na preventivní prohlídky a ptejte se vašeho zubního lékaře, jak šetrně odstranit zašedlý či zažloutlý povlak zubů.

Vlasy

Barva, střih i délka vlasů hrají asi nejdůležitější úlohu v omlazení. Tady platí jednoduché pravidlo. Čím tmavší barvu vlasů máte, tím starší budete vypadat. Pokud tmavou nosíte celý život a je to vaše přirozená barva, zkuste trochu experimentovat a nechte do vlasů vpravit pár světlých pramínků melíru. Vlasy to oživí. Vlasy zkraťte a zbavte se složitých drdolů, ty přidávají také několik let navíc.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.2 Počet: 5 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies