3 potraviny, které vám dodají energii!

Čím konečně zaženeme únavu a probudíme své tělo opět k životu? Zimní spánek už je za námi a vy se stále cítíte jako ve snu? Vaše pohyby jsou těžké a koncentrace je na bodě mrazu? Jak to můžete změnit?

sýry

 

Zralý sýr

 

Tyto sýry vás povzbudí vysokým obsahem aminokyselin, jenž zabraňují únavě, ale také vás probere jejich výrazný odér. Skvělými vyzrálými sýry jsou například - Livarot, Pont l' Évéque, La Galette, Madeta Romadur nebo Sedlčanský Romadůžek. Pokud jeho originální obal porušíte, tak ho do něj už nevracejte. Sáček se také nedoporučuje, kvůli vysoké propustnosti vlhkosti a vzduchu. Zrychlí se pak proces plesnivění. Nejvhodnější bude použít pergamenový papír či papír na pečení. Ale nesmí být mastný. Ideální úschovou jsou pro vyzrálé sýry dózy ze skla či plastu. Minimálně 2 hodiny před konzumací je vyndejte z ledničky, aby se uvolnila jejich chuť a aroma.

 

Sezamová a slunečnicová semínka

 

Pokud vás honí mlsná, ale chcete si udržet zdravé stravování, zkuste umístit na váš jídelníček sezamová semínka či slunečnicová. Obsahují spoustu živin - hořčík, vápník, zinek, sodík, mangan, železo, vlákninu a jiné. Proto se semínka doporučují proti únavě. Léčí i depresi a neurózu. Hlavně by je měli konzumovat sportovci, studenti a lidé, kteří mají těžkou a namáhavou práci.

 

Pikantní pálivá jídla s chilli

 

Před spaním byste si je dopřávat neměli, kvůli případnému pálení žáhy a špatného usínání. Ale během dne vás “nabijí” na maximum. V létě se díky ostrým jídlům perfektně ochladíte. Díky ostrosti jídla se vám otevřou póry a následným pocením ochlazujete celé tělo.

 

Pokud si občas dopřejete většího množství pálivého jídla až vám začne “hořet” v puse, tak se tělo přepíná do nouzového stavu. Vaše tělo pak bude vylučovat obrovské množství endorfinů a vy se budete cítit šťastní. Kvůli euforii zažijete pocit, kdy nic není nemožné. Také se úžasně pročistíte, proto se doporučují ostrá jídla ke léčení rýmy. Díky pálivosti rozběhnete svůj metabolismus a lépe zhubnete.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies