4 cviky na protažení a uvolnění krční páteře

Bolest zad a především krční páteře často způsobuje nesprávný postoj těla. Jestli máte sedavé zaměstnání, tím spíše na to můžete trpět. Viníkem může být i stres. Říká se, že všechny své problémy a starosti si neseme na zádech. Měli bychom jim tedy věnovat pravidelnou péči. Doporučujeme vám, abyste si občas dopřáli i masáž z rukou profesionálů. Také vám poradíme několik cviků, které by vás té bolesti měly zbavit. 

Bolí vás krční páteř? Zacvičte si

 

První cvik budete provádět na židli. Sedněte si a rozkročte nohy na šířku boků. Vaše chodidla se musí pořád dotýkat země. Narovnejte se a snažte se vytahovat směrem ke stropu. Bradu nechte v úrovni ramen. Potom pomalu svěste ruce podél těla, uvolněte ramena a lopatky stahujte mírným tlakem k sobě. Břišní svaly mějte pořád stažené. Když k sobě budete lopatky přitahovat, vždy se v té poloze chvíli zdržte.

 

Nyní následuje další cvik. Zůstaňte v poloze z předchozího cviku a s nádechem vytáhněte ramena nahoru k uším. Při výdechu ruce i ramena uvolněte a táhněte je dolů. Představujte si, že se chcete dotknout země. V obou pozicích (nádech, výdech) byste vždy měli vydržet několik vteřin.

 

Neustále mějte narovnaná záda. V dalším cviku budeme pomalu otáčet hlavou. S nádechem otočte hlavu a podívejte se na levé rameno. S vydechnutím proveďte hlavou půlkruh, který byste měli opisovat bradou po hrudníku. Pak při dalším nádechu se podívejte na pravé rameno. Tento cvik proveďte alespoň 10x na každou stranu. Pokud jej budete dělat správně, pak při každém pohybu ucítíte jemné pnutí v šíji. Jestli vás ale zasáhne prudká bolest, okamžitě přestaňte s cvičením.

 

Postavte se a při nádechu se pomalu předkloňte. Ruce uvolněte a nechte svěšené spolu s hlavou. Rukama se snažte dosáhnout na zem, ale nohy by měly zůstat natažené. Rukama můžete jemně pružit směrem k zemi. Chvíli levou rukou, poté pravou a střídejte. Měli by jste cítit, jak se vám uvolňuje ten tlak v ramenou a za krkem.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies