5 nejúčinnějších cviků pro zpevnění celého těla

Jestli chcete rychle a účinně zpevnit své tělo, existuje na to spousta nejrůznějších cviků. Abychom vám ušetřili čas, který byste museli věnovat hledání těch nejúčinnějších cviků, už jsme je pro vás vybrali.

Cviky na zpevnění celého těla

 

Nejprve byste se měli rozehřát. Je důležité, abyste si důkladně protáhli svaly. Měli byste cvičit vždy 3 nebo 4 série a každý cvik proveďte minimálně 8x.

 

Štíhlý pas

 

Tímhle cvikem zapojíte do hry mnoho svalových skupin, především posílíte centrum těla. Lehněte si na bok na podložku, podepřete se o předloktí tak, aby vaše ruka svírala s vaším tělem pravý úhel. Druhou ruku si dejte v bok. A teď si můžete vybrat lehčí nebo těžší variantu. Ta těžší spočívá v tom, že máte obě nohy natažené na sobě a zvedáte boky. Při výdechu je zvedejte nahoru a s nádechem se položte na podložku. Lehčí varianta je zjednodušená tak, že máte spodní nohu pokrčenou. Ale koleno by mělo také svírat pravý úhel.

 

Pevná záda

 

Lehněte si na břicho a zvedněte hrudník i nohy. Tímto své tělo zpevníte jako plavci v bazénu. Dělejte stejné pohyby jako ve vodě, když plavete. Kopejte nohami a ruce by měly opisovat kruhy. Je to tzv. prsařský záběr. Jestli chcete lehčí variantu, pohybujte horními a dolními končetinami zvlášť. Abyste tento cvik provedli správně, hlava nesmí být v příliš velkém záklonu a nekrčte kolena.

 

Pevnější stehna

 

Opět si lehněte na bok, ale tentokrát se opřete o loket. Když ležíte na pravém boku, levou nohu pokrčte a dejte ji před pravou nohu. Zvedejte nataženou pravou nohu nahoru a dolů, ale nesmíte se dotknout země. Cvik byste měli provádět pomalu a plynule. Nohu zvedejte vysoko, ale nevytáčejte trup.

 

Zpevnění centra těla

 

Tím nejlepším cvikem je tzv. “prkno”. Lehněte si na podložku, opřete se o lokty a kolena. Pak nohy propněte, abyste se dotýkala podložky jen špičkami prstů. V této poloze musíte mít neustále rovná záda a musíte v ní vydržet 20 vteřin. Pak si vydechněte a znovu. Opakujte minimálně 5x.

 

Nádherné ruce

 

Při tomto cviku zpevníte především ramenní a prsní svaly. Zapojíte navíc i tricepsové svaly. Nezaklánějte hlavu a neprohýbejte se v bederní oblasti. Položte se na podložku a zapřete se o ruce, které by měly být roztažené na šířku ramen. Lokty by měly směřovat dozadu. Takto provádějte kliky, ale ne až k zemi, jen mírné a vždy do úplného propnutí rukou.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.3 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies