5 tipů jak si udržet cvičební plán

Nový rok se pojí většinou s novoročním předsevzetím. Přestat kouřit, zhubnout nebo více sportovat, s tím se setkal nejeden z nás, co říkáte? Co takhle zařadit cvičení do každodenního života a nestresovat se zbytečně dietami? Přinášíme vám pár tipů jak si zdravý životní styl oblíbit a hlavně si ho udržet.

Rozmotaný krejčovský metr

Stanovte si cíl

 

Každé začátky jsou těžké. Předem připravený cíl vás bude lépe motivovat a “hnát” kupředu ve vašem snažení. Výsledky na sebe nenechají dlouho čekat, uvidíte.

 

Váha vs. objem

 

Stresujete se při každém postavení na váhu? Nedělejte to. Raději než ukazatel ručičky na váze vemte v potaz ubývající centimetry. Vezměte si krejčovský metr a své proporce si pravidelně přeměřujte. Pro vás je důležitější úbytek v obvodech, než  úbytek na váze.

 

Pravidelný pohyb

 

Bez cvičení se vaše snažení bohužel neobejde. Zkuste zařadit cvičení minimálně třikrát týdně do svého plánu. Kombinujte různé druhy sportu. Posilovací cvičení (např. pilates) prokládejte s kardio cvičením (plavání, svižná chůze).

 

Dostatek odpočinku

 

Kvalitní spánek a dostatečný odpočinek jsou nedílnou součástí zdravého životního stylu. Vaše tělo vám napoví, kdy je toho už na něj moc, a kdy je třeba ubrat na sportovních aktivitách. Pravidelný odpočinek po sportování předchází případnému zranění a znechucení si cvičení. Zkuste saunu, ta vaše svaly krásně prohřeje a bezesporu uvolní vaši mysl.

 

Odměna

 

Vaše snažení si zaslouží odměnu, co říkáte? Nastavte si cíl, že po prvních úbytcích centimetrů se odměníte. Výběr už je jen na vás.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 6 Nejlepší: 5 Nejhorší: 2

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies